Rijeka vodi na ljestvici bez čak sedmorice igrača koji su bili standardni prošle godine

Ponedjeljak, 12. veljače 2024. 10:24 Napisao/la  Igor Vranić

Nogomet se prema izvornoj definiciji sigurno nije igrao u Velikoj Gorici, jer svugdje piše da se nogomet igra na travnatom terenu

Rijeka vodi na ljestvici bez čak sedmorice igrača koji su bili standardni prošle godine
Foto: HNK Rijeka/Facebook

Rijeka je u Velikoj Gorici ostvarila četvrtu uzastopnu pobjedu ove godine, dvaput je Goricu pobijedila u uvjetima koji su još jedan prilog tezi da HNL nikada nije bio u bazi uspjeha treće reprezentacije na svijetu.

Kao što kaže Željko Sopić, teško je riječima opisati kojim su se sportom bavili igrači Rijeke i Gorice u kaljuži u Velikoj Gorici.

Nogometom prema izvornoj definiciji sigurno nisu, jer svugdje piše da se nogomet igra na travnatom terenu.

Rijeka je pobjedom (2:0) protiv Gorice u 22. kolu ostala na vrhu ljestvice u okolnostima zbog kojih pažnji izmiče uporište rostera vodeće momčadi HNL-a.

U odnosu na zaostalu utakmicu 4. kola protiv Gorice (3:2) u početnoj postavi utakmice 22. kola nije bilo četvorice igrača (Dilaver, Goda, Fruk, Ivanović).

Još dvojica igrača koji slove standardnim igračima otpali su nakon prvoga poluvremena: jedan se očito nije oporavio od ozljede (Janković), drugi je otpao zbog pristupa i nastupa (Pašalić).

Momčad koja se bori za prvaka utakmicu 22. kola počela je bez lijevog braniča prema vokaciji, Smolčić je privremeno zauzeo poziciju upražnjenu zbog ozljede dvojice igrača (Goda, Čabraja).

Od početka ove godine ne igra iskusni stoper (Mitrović), koji je u prvom dijelu sezone bio ponajbolji branič u svim utakmicama većeg inteziteta.

Ukratko, čak sedmorica igrača (Dilaver, Mitrović, Goda, Fruk, Janković, Pašalić, Ivanović), koji su u prvom dijelu sezone činili okosnicu vodeće momčadi HNL-a, zbog različitih razloga nisu bili u optimalnom stanju u utakmici 22. kola.

Možda je zbog toga bilo dobro da se u Velikoj Gorici nije igrao nogomet!

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.