Oslabljena momčad Splita danas gostuje u Osijeku, Goran Sablić ne odustaje od potrage za bodovima

Petak, 08. travnja 2016. 10:35 Napisao/la  Ivan Jelić

Čeka nas jedna teška i zahtjevna utakmica protiv domaćina koji traži bodove kako bi što mirnije dočekao kraj prvenstva. Nama su bodovi potrebni u borbi za plasman u Europsku ligu, kaže Sablić.

U četvrtak rano ujutro nogometaši Splita zaputili su se prema Osijeku gdje ih danas poslijepodne čeka dvoboj s istoimenim protivnikom na stadionu Gradski vrt. Trener Sablić na put je poveo oslabljenu momčad jer zbog tri žuta kartona ne može računati na Vrgoča i Majstorovića, dok su zbog ozljeda izvan stroja čuvar mreže i kapetan Zagorac, Bagarić, Franjić i Oremuš, a pod znakom pitanja nastup Mišića koji je otputovao s momčadi. Nakon treninga u Osijeku trener crvenih donijet će konačnu odluku o njegovom statusu. Među putnicima u autobusu mjesto je našao mladi kadet Duje Javorčić koji je u prvenstvenom dvoboju s vršnjacima iz Dinama u pobjedi Splita od 3:2 postigao sva tri gola.

- Odlučili smo Duju povesti na put, nagraditi za odličnu igru protiv Dinama jer nije nikome lako zabiti tri gola, posebice ne Dinamu. On ima sve predispozicije da se razvije i odličnog igrača, kazao je u uvodu na ranojutarnjoj presici trener Sablić.

Posljednji dvoboj koji je odigran u Gradskom vrtu Split je dobio minimalnim ishodom, strijelac jedinog i tri boda vrijednog gola bio je Bagarić koji neće nastupiti zbog ozljede. Debi na klupi imao je aktualni trener Sablić.

- Od uspomena se ne živi, čeka nas nova utakmica u koju ulazimo sa željom da odigramo što bolje. Dakako da ne bih imao ništa protiv da rezultat bude isti. Puno bi nam značio lagan gol na otvaranju susreta, kaže Sablić.

Igrački kadar je poprilično oslabljen izostankom glavnih igrača?

- Nećemo zbog toga plakati, vjerujem da će igrači koji dobiju priliku znati iskoristi na pravi način. Čeka nas jedna teška i zahtjevna utakmica protiv domaćina koji traži bodove kako bi što mirnije dočekao kraj prvenstva. Nama su bodovi potrebni u borbi za plasman u Europsku ligu, dodaje Sablić.

Kakvog Splita se može očekivati?

- Potencirat ćemo igru na polovini terena Osijeka jer je to najbolji način da stvorimo što više prilika za postizanje zgoditka. Nadam se da ćemo u tome i uspjeti da ćemo se kući vratiti s pozitivnim rezultatom, Najvažnije je da ne izgubimo utakmicu.

Osjećani igraju bolje u nastavku prvenstva?

- Osijek u svojim redovima ima niz mladih i talentiranih igrača, vjerojatno je trebalo treneru Zekiću da sve to posloži. Dobili su novu upravu, vratili su im se iskusni Vojnovič i Knežević, sve je to doprinjelo boljoj atmosferi u klubu i u svlačionici među igračima. Mene ipak više zanima kako ćemo mi odigrati, poručio je na kraju Sablić.