MAXTV PRVA LIGA

Zagreb senzacionalno pobijedio Dinamo

Nedjelja, 25. studenog 2012. 20:55 Napisao/la  SC

Utakmica 17. kola: Zagreb - Dinamo 1:0 (Abdurahimi u 50). Zagreb je od 80. minute igrao bez isključenog Nadarevića

MAXtv Prva liga – 17. kolo

ZAGREB – DINAMO 1:0

Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 3000

Sudac: Danijel Trampus (Osijek)

Žuti kartoni: Handžić, Medić, Djengoue (Zagreb)

Strijelac: 1:0 Abdurahimi (50)

ZAGREB: Livaković, Djengoue, Nadarević, Pavlović, Bevab, Handžić, Pelaić, Štrok (78 Mitrović), Šovšić, Abdurahimi (85 dedić), Medić (83 Kolinger)

DINAMO: Kelava, Vrsaljko, Šimunić (75 Halilović), Vida, Pivarić, Alispahić, Ademi, Kovačić, Beqiraj (85 Ibanez), Rukavina (68 Čop), Krstanović

Nogometaši Zagreba pobijedili su Dinamo i priredili jedno od najvećih iznenađenje jesenskog dijela prvenstva. Pogodak odluke dogodio se u 50. minuti, kada je Šovšić precizno ubacio zdesna, Abdurahimi je pravodobno utrčao ispred Vrsaljka i pogodio mrežu ispred nemoćnog Kelave – 1:0

U 80. minuti crveni karton dobio je Nadarević nakon naguravanja s Kovačićem, ali Dinamo u preostalih petnaestak minuta nije uspio stvoriti ni jednu izglednu priliku.

Tijekom cijele utakmice Dinamo nije znao što će s loptom koju su modri igrači držali u nogama puno više od domaćih igrača. Nešto bolju igru u prvom dijelu Dinamo nije uspio materijalizirati, u drugom dijelu Zagreb je bolje parirao. Slabiju Dinamovu izvedbu iskoristili su igrači Zagreba, koji su odlučno stajali na terenu od prve minute.