MAXTV PRVA LIGA

Split pobijedio Zagreb, Zadar osvojio tri boda u Zaprešiću

Petak, 15. veljače 2013. 18:56 Napisao/la  SC

Utakmice 20. kola: Split - Zagreb 3:2, Inter - Zadar 0:1

MAXtv Prva liga – 20. kolo

SPLIT – ZAGREB 3:2

Park mladeži. Gledatelja: 500

Sudac: Ivo Krečak

Strijelci: 1:0 Belle (8), 1.1 Medić (56), 2:1 Vojnović (57), 3:1 Belle (68), 3:2 Šović (80-11m)

Žuti kartoni: Glavina, Pehar, Križanac (Split), Kovačić (Zagreb)

SPLIT: Vuković, Radotić, Križanac, Glumac, Glavina, Brčelić (77 Bagarić), Zeba (Erceg 90+2), Pehar, Baraban, Vojnović, Belle (77 Marčić)

ZAGREB: Livaković, Djengoue, Nadarević, Kolinger, Jurendić, Graf, Handžić (9 Kovačić, 77 Štiglec), Bevab, Abdurahimi (70 Mitrović), Šovšić, Medić

Nogometaši Splita pobijedili su Zagreb u zanimljivoj utakmici koja je najavila uzbudljivi nastavak prvenstva. Rezultat 3:2 ukazuje da se na Parku mladeži igrala utakmica za pogodak više, baš onakva kakvu preferiraju treneri Ćiro Blažević i Zoran Vulić.

U 56. minuti Abdurahimi je po desnoj izbjegao pažnji domaćih braniča, otrgnuo se pratnji prije nego što je lopta došla do natrčala Medića, koji s 12 metara plasiranim udarcem poravnava rezultat – 1:1.

Kratko je trajalo zadovoljstvo na klupi Ćire Blaževića, već u idućoj minuti Radotić je po desnom boku pobjegao obrani gostiju, prizemno ubacio za uklizalog Vojnovića, koji s 2 metra povećava na 2:1.

Kada je Belle u 68. minuti povećao na 3:1, činilo se da će Splićani utakmicu mirno privesti kraju. Međutim, momčad Zagreba nije odustala od igre, naprotiv! Upornost se isplatila: u 79. minuti Mitrović je sam krenuo prema Vukoviću, polegnuo na travu uklizalog Križanca, koji je rukom skrenuo loptu upućenu u vrata. Kazneni udarac mirno je izveo Šovšić – 3:2.

Do kraja utakmice proteklo je desetak neizvjesnih minuta tijekom kojih je Zagreb neuspješno pokušao izjednačiti. Nije uspio ali je pokazao da igrom ne zaslužuje mjesto na ljestvici koje vodi u drugu ligu.

INTER – ZADAR 0:1

ŠRC Zaprešić. Gledatelja: 500

Sudac: Domagoj Ljubičić (Osijek)

Strijelac: 0:1 Perica (88)

Žuti kartoni: Mlinar (Inter), Jerbić (Zadar)

INTER: Delač, Batur, Bagarić, Kramarić (80 Čeliković), Budimir, Mlinar, Herceg, Šarić, Oršić, Pokrivač, Hadžić (65 Vujčić)

ZADAR: Gluić, Bilaver (69 Con), Sarić, Gržan (90+1 Šimurina), Heister (81 Ikić), Begonja, Jerbić, Banović, Perica, Ljubović, Mršić

Pogotkom Stipe Perice u 88. minuti utakmice nogometaši Zadra osvojili su u Zaprešiću tri važna boda u borbi za ostanak. Utakmica je odigrana po vrlo teškom terenu na kojemu je prije dva dana bilo pola metra snijega.

Josip Bilaver i Nikola Pokrivač