MAXtv Prva liga: Hajduk u završnici slomio otpor Zadra, Split s devetoricom do boda u Koprivnici

Subota, 03. studenog 2012. 17:17 Napisao/la  SC

Utakmice 14. kola: Hajduk - Zadar 3:0, Slaven Belupo - Split 2:2,  Inter - Cibalia 0:0.  Sudac je u 29. minuti isključio Galovića, a šest minuta kasnije Parackog. Obojicu zbog druge opomene


MAXtv Prva liga, 14. kolo

HAJDUK – ZADAR 3:0

Stadion na Poljudu: Gledatelja: 6000

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

Žuti kartoni: Maloča, Oremuš (Hajduk)

Strijelci: 1:0 Vuković (63), 2:0 Bencun (74), 3:0 Kiš (79)

HAJDUK: Blažević, Oremuš, Maloča, Milović, Lima, Milić (46 Maglica), Radošević, Caktaš, Sušić (58 Bencun), Andrijašević, Vuković (66 Kiš)

ZADAR: Ježina, Prahić, Šimurina, Vasilj, Heister, Jerbić, Gržan (61 Mršić), Banović (69 Ćurjurić), Sarić, Begonja, Perica (69 Muić)

Nogometaši Hajduka slomili su otpor Zadra u drugom dijelu utakmice, kada su trima pogocima materijalizirali bolju igru. Zadrani su se od početka utakmice bili osuđeni na obranu, pritisak su izdržali do zadnjih pola sata.

Mrežu gostiju načeo je Vuković u 63. minuti nakon je što je Andrijašević prošao desnom stranom i proigrao strijelca na 11 metara od gola – 1:0.

U 58. minuti Sušića je zamijenio Bencun uz negodovanje Torcide, koja je zvižducima od trenera Krstičevića tražila da u igru pošalje mladog reprezentativca Tomislava Kiša.

Krstičević je poslušao Torcidu nekoliko minuta kasnije, kada je Kiš ušao umjesto Vukovića. Zanimljivo je da je Krstičević pogodio s obje zamjene, Bencun i Kiš postignuli su pogotke.

U 74. minuti Bencun je udacem s 18 metara drugi put zatresao mrežu Ježine, da bi četiri minute kasnije mladi Kiš postigao pogodak nakon što je Maglica pogodio vratnicu. U začetku akcija za oba pogotka bio je Caktaš.

 

 


SLAVEN BELUPO – SPLIT 2:2

Gradski stadion Koprivnica. Gledatelja: 1.000. Sudac: Marijo Strahonja (Zagreb)

Strijelci: 0:1 Vojnović (12'), 1:1 Vugrinec (31'-11m), 2:1 Čanađija (53'), Rebić (87').

Žuti kartoni: Čanađija, Kokalović, Šaban (Slaven Belupo),  Hrgović (Split).

Crveni kartoni: Galović (29', drugi žuti), Paracki (35', drugi žuti).

SLAVEN BELUPO: Rodić, Kokalović, Grgić, Čanađija (od 65' Šaban), Glavica, Delić, Vugrinec, Purić, Gregurina, Geng (od 46' Brlek), Maras (od 85' Pilipović).

SPLIT: Vuković, Glumac, Vitaić, Baraban (od 33' Radeljić), Vojnović (od 83' Erceg), Paracki, Marčić, Galović, Bagarić, Hrgović, Belle (od 77' Rebić).

Nogometaši Splita osvojili su veliki bod na gostovanju kod Slaven Belupa u utakmici u kojoj su od 35. minute igrali s devet igrača. Naime, u 29. minuti isključen je Galović, a šest minuta kasnije Paracki. Obojica zbog druge opomene.

Kada je Čanađija donio vodstvo domaćinu u 53. minuti činilo se da je to kraj priče s obzirom na brojčanu inferiornost gostiju. Ipak, Splićani su bili uporni i Rebić je tri minute prije kraja pogotkom za 2:2 donio im vrijedan bod.

 


INTER – CIBALIA 0:0

Igralište ŠRC Zaprešić. Gledatelja: 1.000. Sudac: Fran Jović (Zagreb)

Žuti kartoni:

INTER: Santini, Čeliković, Bagarić, Kramarić (od 90' Gorgiev), Budimir, Šćrbec (od 76' Haramustek), Herceg, Šarić, Oršić, Jurić (od 65' Matko), Milardović.

CIBALIA: Matković, Mišić (od 80' Terzić), Matoš, Muženjak, Bartolović (od 83' Pavličić), Župarić, Mitrović, Filipović (od 90' Jonjić), Vitaić, Rugašević, Mazalović.


Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.