MAXtv PRVA LIGA

Bencun doveo Hajduk na čelo ljestvice

Nedjelja, 20. listopada 2013. 21:06 Napisao/la  SC

Utakmica 13. kola: Hrvatski dragovoljac - Hajduk 1:2. Bencun u 92. odlučio pobjednika

MAXtv Prva liga – 13. kolo

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – HAJDUK 1:2

Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 4000

Sudac: Zlatko Šimčić (Koprivnica)

Strijelci: 1:0 Sivonjić (39), 1:1 Bencun (59), 1:2 Bencun (90+2)

Žuti kartoni: Kluk, Mršić, Komorski (H. dragovoljac), Bukva, Bencun (Hajduk)

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Čović, Mrčela, Kluk, Jakšinić, Ljubičić (67 Brtan), Jajčinović (87 Gregov), Zlatar, Komorski, Mršić, Bačelić-Grgić, Sivonjić (75 Zubak)

HAJDUK: Kalinić, Vršajević, Milić (46 Jozinović), Maloča, Nižić, Bradarić, Bukva (78 Andrijašević), Sušić, Iluridze (56 Bencun), Kouassi, Maglica

U 92. minuti Sušić je „zarolao“ svoga čuvara na desnoj strani kaznenog prostora, odigrao prizemnu loptu u sredinu gdje je Bencun bez problema s 8 metara lagano loptu plasirao u mrežu – 1:2. Bencunovim pogotkom Hajduk je u Kranjčevićevoj pobijedio (2:1) Hrvatski dragovoljac i preuzeo vodstvo na ljestvici zajedno s Dinamom.

Kada je Bencun postigao pobjedonosni pogodak dogodila se neviđena erupcija oduševljenja na klupi Hajduka i tribinama gdje su bili smješteni pripadnici Torcide. Čak i trener Igor Tudor otrčao s igračima pod tribine slaveći pogodak, koji nakon 13. kola prvo mjesto na ljestvici znači. Tko se tome nadao na početku sezone!

Dragovoljac i hajduk odigrali su vrlo dobru utakmicu u relativno jakom ritmu za hrvatski nogomet. Puno pozitivnog naboja i otvorena igra bez kalkulacija omogućila je gledateljima uživati u zanimljivom nogometu. Imaju i Dragovoljci za čime žaliti nakon svega!

U 39. minuti Sivonjić je pobjegao središnjim braničima Hajduka, sam dotrčao do Kalinića i rutinski doveo domaćina u vodstvo – 1:0.

U drugom dijelu Hajduk je počeo igrati nešto agresivnije, u 56. minuti trener Tudor poslao je u igru zadnjeg jokera s klupe. Tri minute prije toga Sivonjić je možda propustio meč-loptu. Ponovo je izašao sam ispred Kalinića, ali je ovog puta šeprtljavo reagirao i splitskom vrataru olakšao posao.

Tri minute nakon što je ušao Bencun je izjednačio. Jozinović je slijeva dodao loptu Bencunu, koji se u kaznenom prostoru imao vremena namjestiti za udarac po kojemu je lopta ušla u mrežu tik uz bližu vratnicu – 1:1.

U finišu utakmice Hajduk je sve više pojačavao ritam, što se na kraju isplatilo. Mlada momčad Hajduka mimo svih očekivanja postala je lider prvenstva.

Fotogalerija Pixsell

Standings provided by Sofascore