MAXTV PRVA LIGA

Halilovićev prvijenac u Koprivnici

Nedjelja, 07. listopada 2012. 21:44 Napisao/la  SC

Slaven Belupo - Dinamo 1:4. Beqiraj je navukao braniče i proigrao Halilovića koji je zatresao mrežu za svoj prvi pogodak za Dinamo

SLAVEN BELUPO - DINAMO 1:4

Utakmica 11. kola: Slaven Belupo - Dinamo 1:4 (1:2). Gradski stadion. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka).

Strijelci: 0:1 Gregurina (4-ag), 0:2 Ibanez (32), 1:2 Delić (44), 1:3 Rukavina (58'), 1:4 Halilović (90).

Žuti kartoni: Kokalović, Bubnjić, Vugrinec (Slaven Belupo), Puljić, Halilović (Dinamo).

SLAVEN BELUPO: Rodić (od 33' Pelin), Kokalović, Bubnjić, Čanađija (od 46' Bušić), Glavica, Delić, Vugrinec, Purić, Gregurina, Maras, Batarelo (od 72' Brlek).

DINAMO: Kelava, Puljić, Ibanez, Šimunić, Ademi, Kovačić (od 74' Beqiraj), Vrsaljko, Pivarić, Rukavina (od 86' Halilović), Brozović, Krstanović (od 65' Alispahić).

Nogometaši Dinama lakše od očekivanog slavli su na gostovanju u Koprivnici. Zagrepčani su kontrolirali utakmicu i unatoč određenim izmjenama u prvom sastavu nisu imali previše problema protiv Slaven Belupa.

Točka na "i" u dubokoj sudačkoj bila je sjajna kontra, Beqiraj je navukao braniče i proigrao Halilovića koji je zatresao mrežu za svoj prvi pogodak za Dinamo - 1:4. Svi Dinamovi nogometaši dotrčali su do mladog nogometaša i čestitali mu na prvijencu kojega nije pokvario ni žuti karton kojega je zaradio zbog skidanja dresa.

Olujno vrijeme i kiša dočekali su nogometaše na otvaranju utakmice, a kao da to nije bilo dovoljno domaćin se "zaledio" u već u četvrtoj minuti. Luis Ibanez izveo je slobodan udarac s desne strane, Rodić je loše reagirao unutar peterca, a njegov odbijanac odbio se od Kokalovića u mrežu - 0:1.  Dinamo je dobro stajao na terenu, Slaven je na otvaranju jedinu priliku imao u 12. minuti, Vugrinec je potegnuo s ruba kaznenog prostora, no njegov udarac je bio neprecizan.

U 30. minuti nakon jedne akcije došlo je do sudara Rodića i Ante Rukavine, a vratar Slavena morao je uskoro napustiti teren. Ali ne prije nego što su gosti udvostručili prednost. Rukavina je u 32. minuti proigrao Ibaneza koji se sjurio prema golu i na kraju lagano potkopao loptu i prebacio Rodića - 0:2. Slaven nije odigrao praktički ništa do 44. minute. Tada je Čanađija ubacio s lijeve strane, Glavica je sjajno petom vratio loptu na desetak metara i Delić je poentirao za 1:2.

No, Slaven objektivno nije bio u poziciji da zaprijeti Dinamu. Gosti su to zorno pokazali u 58. minuti. Kovačić je proigrao Ibaneza, koji je pronašao Rukavinu u kaznenom prostoru, a napadač Dinama nije imao pretežak posao - 1:3.  

Slaven je u posljednjih pola sata najviše pokušavao iz daljine, a najbolju priliku imao je Delić koji je potegnuo nakon ubačaja s lijeve strane, ali Kelava je uz pomoć okvira gola sačuvao mrežu.

U nekoliko navrata domaći nogometaši padali su u kaznenom prostoru, Ivan Bebek ostao je nijem, a na kraju je Davor Vugrinec u 87. minuti dobio žuti karton zbog simuliranja. Minutu kasnije Vugrincu su suigrači pripremili odličnu priliku na rubu kaznenog prostra, ali Kelava je obranio njegov udarac. U sudačkoj nadokadni Delić je primio dugu loptu, ali Kelava je ponovo pravovremeno istrčao.

Fotogalerija PIXSELL

Tablice omogućuje Sofascore