MAXtv Prva liga: Hajduk golovima Balića i Ohandze slavio u Zaprešiću, Vlašić nije iskoristio penal

Nedjelja, 30. kolovoza 2015. 20:47 Napisao/la  SC

Susret 8. kola: Inter - Hajduk 0:2. Gosti poveli golom Balića u ptoj minuti, Vlašić nedugo zatim promašio kazneni udarac. Pobjedu u nastavku susreta potvrdio Ohandza. Inter završio susret s desetoricom

MAXtv Prva liga - 8. kolo

INTER - HAJDUK 0:2

SRC Zaprešić. Gledatelja 3.000

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Strijelac: 0:1 Balić (5) 0:2 Ohandza (69)

Žuti kartoni: Mazalović, Nestorovski, Čeliković, Komorski (Inter), Jefferson, Milović, Kalinić, Milić (Hajduk)

Crveni karton: Komorski (51 - drugi žuti)

INTER: Posavec, Šoljić, Blažević (55 Mlinar), Glavina (83 Radić), Čeliković, Komorski, Filipović, Ćosić, Ottochian (72 Bočkaj), Mazalović, Nestorovski

HAJDUK: Kalinić, Velazquez, Nižić, Milović, Milić, Jefferson (56 Juranović), Balić, Vlašić, Tudor, Maloku (76 Roguljić), Ohandza (80 Maglica)

Hajduk je u Zaprešiću poveo već u 5. minuti. Ohandza je probio lijevi bok, odigrao povratnu loptu koja je stigla sve do Balića koji sa dvadesetak metara prizemnim udarcem matira Posavca. Domaći se nogometaši još nisu niti snašli, a Hajduk je mogao i do drugog pogotka. Ohandza je tukao, Posavec obranio, a Tudor iz blizine promašio nemoguće.

U "blitzkriegu" Hajduka žuti se nisu snašli. Mislav Komorski je u 11. minuti prekršajem u kaznenom prostoru zaustavio Tudora, sudac Bebek pokazao je na bijelu točku. Kazneni udarac izveo je Vlašić, no Posavec je obranio njegov pokušaj. Sudac Ivan Bebek već je u uvodnim minutama s nekoliko odluka skrenuo pažnju na sebe. A onda je u 18. minuti poništio pogodak Hajduku. Balić je ubacio iz kuta, Milović zabio glavom, ali je Bebek signalizirao prekršaj gostujućeg kapetana.

Franck Ohandza bio je aktivan i u 36. minuti kada je ukrao loptu neopreznom Filipoviću pa idealno ubacio za Balića koji slabo tuče glavom. Lopta je u nastavku akcije došla do Vlašića koji atraktivnim udarcem pogađa gredu. Žuti su prvu opasniju priliku imali preko Glavine koji se lažnjakom riješio Jeffersona, no onda šutirao ravno u Kalinića.

Zaprešićani su u 51. minuti ostali sa deset igrača. Komorski je nespretno zaustavio nalet Ohandze, sudac Bebek mu pokazao drugi žuti karton. Inter je do izjednačenja mogao u 59. minuti iz prekida. Frano Mlinar je sjajno pucao iskosa s lijeve strane, no lopta ja završila na vratnici.

Hajduk je pitanje pobjednika riješio u 69. minuti. Juranović je dubinskom loptom proigrao Ohandzu koji je prvo izbjegao zaleđe, a zatim mirno matirao Posavca te tako donio svojoj momčadi novu pobjedu. Istina, Inter je mogao zakomplicirati utakmicu u 73. minuti, ali se Glavina istakao - nevjerojatnim promašajem. Zaprešićani su nastavili prijetiti, uskoro je i Čeliković iz slobodnog udarca zatresao gredu.

U samom finišu utakmice 'proslavila' se Torcida. Novom bakljadom navijači Hajduka nakratko su prekinuli utakmicu, svoj klub osiromašili za još nekoliko desetaka tisuća eura.

Standings provided by Sofascore