MAXTV PRVA LIGA

Dinamo za 20 minuta pobijedio Istru

Petak, 02. studenog 2012. 19:59 Napisao/la  SC

Dinamo - Istra 1961 3:1. Modrima se nigdje nije žurilo pa je utakmica povremeno bila dosadna za gledanje

MAXtv Prva liga – 14. kolo

DINAMO – ISTRA 1961 3:1

Stadion na Maksimiru. Gledatelja:

Sudac: Andrej Burilo (Osijek)

Žuti kartoni: Vida, Vrsaljko (Dinamo), Milić (Istra)

Strijelci: 1:0 Vida (19) 2:0 Sammir (23) 2:1 Roce (34), 3:1 Vida (57)

DINAMO: Kelava, Vrsaljko, Vida, Šimunić, Pivarić, Ademi, Kovačić, Sammir (46 Brozović), Rukavina (63 Puljić), Čop (76 Calello), Beqiraj

ISTRA 1961: Prskalo, Sušić, Čagalj, Budicin, Milić, Anđelković, Havojić (73 Prelčec), Prgomet, Pamić (68 Blagojević), Aganović, Roce

Utakmica je izgubila natjecateljski smisao već nakon dvadesetak minuta, kada je Dinamo vodio 2:0. Nogometaši Istre odigrali su cijelu su utakmicu na svojoj polovici, modrima se nigdje nije žurilo pa je utakmica povremeno bila dosadna za gledanje.

U 19. minuti po ubačaju iz kuta uslijedila je biljarska akcija u kaznenom prostoru gostiju na kraju koje Rukavina pogađa prečku od koje se lopta odbija do Vide, koji s 3 metra rutinski trese mrežu – 1:0

U 23. minuti Sammir je natrčao na odbijenu loptu s 24 metra rezantnim vanjskim „felšom“ silovito poslao loptu u desni kut nemoćnog Prskala – 2:0.

U 34. minuti gosti su prvi put konkretnije prošli središte igrališta i smanjili rezultat. Anđelković se u kontri probio lijevom stranom, uposlio Rocu u visini kaznenog prostora, snažno upućena lopta zabila se u mrežu uz desnu stativu – 2:1.

Nogometaši Dinama nisu u drugom dijelu dugo strahovali od nekog zalutalog metka. Istra je krenula nešto odlučnije, stajali su gosti nešto više na terenu nego u prvom dijelu, dolazili odlučnije pred kazneni prostor domaćina, ali sve to skupa nije dugo trajalo.

U 57. minuti Brozović je slijeva izveo slobodni udarac uz korner-liniju ispred kaznenog prostora, oštar ubačaj na prvu vratnicu iznenadio je vratara Prskala iz kojega Vida skreće loptu u mrežu – 3:1. Utakmice je time rješena!

Opet je počelo dosadno razdoblje u kojemu Dinamo nije tražio kruha preko pogače, dok Istra nije iskazala glad za pogotkom. Ništa se konkretno nije dogodilo do završnice utakmice, kada je Vida u 85. minuti sam prošao nekoliko igrača i vratara Prskala, ali najbolji igrač utakmice nije imao dovoljno koncentracije za precizni završni udarac.