MAXtv PRVA LIGA

Dinamo pobijedio Cibaliju, Bartolović promašio bod

Subota, 28. srpnja 2012. 22:59 Napisao/la  SC

Utakmica 2. kola MAXtv Prve lige: Dinamo - Cibalia 2:1

Utakmica 2. kola MAXtv Prve lige

DINAMO – CIBALIA 2:1

Stadion na Maksimiru. Gledatelja: 1500

Sudac: Zlatko Šimčić (Koprivnica)

Strijelci: 1:0 Leko (32-11m), 2:0 Čop (62), 2:1 Bartolović (67)

DINAMO:  Kelava, Vrsaljko, Vida, Šimunić, Pivarić (71 Ademi), Pokrivač, Leko, Alispahić (90 Tomečak), Sammir, Rukavina, Beqiraj (59 Čop)

CIBALIA: Matković, Gegić (53 Mišić), Lučić, Puljić, Mitrović, Rugašević, Mazalović, Vitaić, Župarić, Bartolović (69 Ćorić), Koledić (83 Novak)

U 62. minuti Vrsaljko se probio desnim bokom, vratio loptu natrčalom Čopu, koji snažnim udarcem trese mrežu – 2:0. Prema razvoju događaja na terenu činilo se da će Čopov prvijenac u modrom dresu omogućiti Dinamu mirnu završnicu. Međutim, uslijedila je reakcija gostiju, koji su u 67. minuti uspjeli smanjiti rezultatsku prednost. Bartolović je na lijevoj strani kaznenog prostora ostao sam, u udarac je ušao Vrsaljko, koji je promijenio smjer lopti i prevario Kelavu – 2:1.

Samo minutu kasnije Bartolović je promašio izjednačenje. Na kraju kontranapada preko desne strane, Bartolović je dobio povratnu loptu, ali nije pronašao put do mreže.

Dinamo je ostvario prvu pobjedu u utakmici tijekom koje je dominirao u usporenom ritmu kakav priliči domaćoj ligi. U stalnoj inicijativi domaći igrači promašili su nekoliko prilika, Rukavina je dvaput pogodio okvir. Nije to bila igra koja ohrabruje Dinamove navijače.