Matković se nagodio s Hajdukom, Mario Jelavić pred potpisom profesionalnog ugovora sa Cityjem

Utorak, 13. studenog 2012. 14:03 Napisao/la  Ivan Jelić

Bivšem šefu Omladinske škole Bijeli će isplatiti odštetu u iznosu od 200.000 tisuća kuna bruto. Mladi napadač Mario Jelavić zadovoljio je Roberta Mancinija te će uskoro potpisati profesionalni ugovor s Građanima

Ivica Matković, bivši šef omladinske škole Bijelih, kojeg je novi Nadzorni odbor promptno smijenio sa radnog mjesta već na prvoj radnoj sjednici uspio se dogovoriti oko odštete. Matkovićev odvjetnik Davor Radić pronašao je zajednički jezik u pregovorima sa predsjednikom kluba Marinom Brbićem te zamjenicom predsjednika NO-a Brankom Ramljak. Njegovom klijentu Hajduk će isplatiti odštetu u iznosu od 200.000 tisuća kuna bruto. Inače, Matković je najprije tražio da ga se vrati na njegovo radno mjesto, da bi potom tražio isplatu od cca 500.000 tisuća kuna odštete.

- Zadovoljan sam da je napokon riješen ovaj spor, okrećem se novim trenerskim izazovima, objasnio je Matković.

Bijeli zatražili promjenu termina s Zelinom
Hajduk je uputio dopis NK Zelini i Udruženju prvoligaša u kojem je zatražio promjenu termina odigravanja prve utakmice četvrtfinala Kupa Hrvatske koja se igra u Svetom Ivanu u Zelini. Susret je zakazan za 28. studenog, a Splićani traže da se odigra dan ranije 27. studenog u istom terminu u 13.30.sati. Naime, Hajduk 24. studenog gostuje u Osijeku.

Mario Jelavić zadovoljio Mancinija

Mladi napadač Mario Jelavić, koji je ljetos odbio potpisati profesionalni ugovor sa Hajdukom i na poziv Roberta Mancinija stigao na probu u Manchester City, zadovoljio je ukus menadžera Cityja. Jelavić je nastavio trenirati sa drugom momčadi Građana no nije mogao za nju igrati jer nije dobio radnu dozvolu. Njezino rješavanje je u tijeku.

Čim dobije radnu dozvolu Jelavić će potpisati profesionalni ugovor sa aktualnim prvakom Engleske, to bi trebalo se dogoditi u narednih nekoliko dana. Neće ostati u Manchesteru već će biti posuđen nekom od nizozemskih prvoligaša sa kojima City ima odlične odnose i u koje na kaljenje šalje svoje mlade igrače.