Smjena u Maksimiru: Krunoslav Jurčić na mjestu trenera Dinama zamjenio Antu Čačića!

Ponedjeljak, 26. studenog 2012. 21:05 Napisao/la  Z. G.

Jurčić je prvi put na Dinamovu klupu zasjeo u ožujku 2009. umjesto Marijana Vlaka. Izdržao je do ljeta 2010. Drugi mu je mandat trajao od svibnja 2011. do povijesnog poraza protiv Lyona (1:7) u prosincu

Zdravko Mamić nikako da siđe s "ringišpila": toliko se vrti u krug da je ovoga ponedjeljka i treći put ulogu prvog Dinamovog trenera preuzeo - Krunoslav Jurčić. Tako je odlučio klupski Izvršni odbor na sjednici u ponedjeljak kasno poslijepodne. Dojučerašnjeg Dinamovog trenera nije iz sedla izbacio samo poraz protiv Zagreba u nedjeljnom ogledu u Kranjčevićevoj. Skupila se tu pozamašna zaliha izgubljenih dvoboja: protiv Splita u Parku mladeži, protiv Zadra u Kupu, a o "bravuruma" u Ligi prvaka da i ne govorimo.

Zanimljivo, na dan Čačićeve smjene u dijelu je medija stršila izjava sportskoga direktora Zorana Mamića, koji je pomalo ironizirao pitanja izvjestitelja o mogućoj smjeni glavnoga trenera. Ostavio je dojam da je Čačićev status čvrst, no tako nije mislio ni Izvršni odbor, a zasigurno niti izvršni predsjednik Zdravko Mamić.

Jurčić je prvi put na Dinamovu klupu zasjeo u ožujku 2009. godine umjesto Marijana Vlaka. Izdržao je do ljeta 2010. Drugi mu je mandat trajao jedva pola godine, od svibnja 2011. do povijesnog poraza protiv Lyona (1:7) u prosincu.

Dinamo je, dakle, odlučio da Jurčić ponovno, godinu kasnije, predvodi momčad u zadnjem kolu Lige prvaka na tom istom travnjaku. Iako mu je to već treći mandat u Maksimiru, Jurčić će se još morati potruditi svrgnuti rekordere Miroslava Blaževića i Vlatka Markovića koji su zagrebačku družinu vodili u četiri navrata. Po tri su još skupili Milan Antolković, Ilija Lončarević i Marijan Vlak.