JADRANSKI DERBI: Matjaž Kek: Ako Poljud igračima nije izazov, ne znam što je izazov!

Petak, 22. travnja 2016. 16:09 Napisao/la  SC

 Što se tiče utakmice protiv Dinama, dosta je toga prokomentirano tako da se više nema potrebe vraćati na tu utakmicu. Jadranski derbi možda je i najvažnija utakmica za ljude iz ovog kraja, kaže Kek


Nogometaši Rijeke u nedjelju od 15 sati igraju Jadranski derbi! Utakmica protiv Hajduka dolazi nakon derbija (0:0) protiv Dinama, koji je bitno smanjio tenzije u završnici prvenstva.

- U seriji utakmica protiv momčadi iz gornjega dijela ček nas protivnik pun optimizma. Za mene je uvijek izazovno igrati na Poljudu! Imamo problema s ozlijeđenim igračima, Roshi i Matei otpadaju za utakmicu. Brezovec se vraća nakon pauze zbog kartona, ali ima problema s ramenom i najvjerojatnije neće biti u kadru. Ostali su zdravi. Normalno je da želimo nastaviti pozitivnu seriju iz zadnjih sezona. Što se tiče utakmice protiv Dinama, dosta je toga prokomentirano, našli ste ono što ste željeli, tako da se više nema potrebe vraćati na tu utakmicu. Jadranski derbi možda je i najvažnija utakmica za ljude iz ovog kraja. Rekao sam da želimo nastaviti pozitivnu seriju unatoč optimističnim najavama iz Hajduka. Naša je obveza da u Splitu odigramo utakmicu kakva priliči Rijeci. Hajduk sedam utakmica nije primio pogodak, što govori o njihovoj kvalitetnoj organizaciji i sistemu igre. Poljud je izazov koji te mora povući ako si igrač, da tako kažem, kaže trener Rijeke Matjaž Kek.

{jb_blackbox-right}Lešković: Puno toga ovisi o nama
- Svi znamo što nam donosi utakmica, bit će pun stadion, dobra atmosfera, bit će puno i naših navijača. Bilo bi dobro kada bismo ponovili uspjeh iz zadnje utakmice, da se opet vratimo s tri boda. Hajduk ima mladu momčad, koja dosta oscilira. Imaju dobrog trenera, pokazali su da znaju igrati, pobijedili su Lokomotivu u zadnjoj utakmici... Gledao sam utakmicu na televiziji, dobro su igrali što im je sigurno vjetar u leđa. Puno toga ovisi o nama. Ako budemo pravi, nametnut ćemo ritam i kontrolirati utakmicu, kaže Marko Lešković.{/jb_blackbox-right}

Rijeka gaji način igre koji Hajduku ne odgovara:

- Možda pripremimo nešto što je izvan razmišljanja. Igračima nemam što zamjeriti, dobro treniraju, što će im se kad-tad vratiti. Za sve ostalo nije mi problem preuzeti odgovornost nakon svega dobroga što smo uradili zadnjih godina. Ponavljam, volim biti sudionik utakmica kakva je Jadranski derbi. Razmišljamo kako svojom kvalitetom doći do rezultata koji želimo ostvariti. Hajduk dugo nije primio pogodak, mi također što ne znači da obje momčadi igraju defenzivno. Obje momčadi imaju kvalitetnih igrača, koji mogu odlučiti derbi. Mi samo zadnji put pobijedili na Poljudu, ali te serije pozitivnih rezultata ponekad znaju biti prednost, a ponekad ne znače ništa. Teško je bilo što kopirati iz zadnje utakmice o kojoj i oni sigurno razmišlaju. Utakmicu u nedjelju je nova priča. Mirno čekamo derbi, imali smo dovoljno vremena da se regeneriramo. Ako Poljud nije izavov, onda ne znam što je izazov, zaključuje Kek.

Tablice omogućuje Sofascore