Dinamo ispao nakon teškoga poraza u Solunu, PAOK napunio mrežu hrvatskog prvaka

Četvrtak, 14. ožujka 2024. 20:46 Napisao/la  SC

Pregazila je grčka momčad Dinamo u prvom dijelu utakmice u doslovnom smislu

Arber Hoxha pobudio lažnu nadu
Arber Hoxha pobudio lažnu nadu

Dinamo je ispao iz Konferencijske lige nakon teškoga poraza u Solunu, PAOK je pobijedio aktualnog hrvatskog prvaka s čak 5:1, pobjeda grčke momčadi mogla je biti još uvjerljivija s obzirom na prilike.

Pregazila je grčka momčad Dinamo u prvom dijelu utakmice u doslovnom smislu!

PAOK je prvo poluvremenu odigrao intezitetom koji je momčadi Dinama jednostavno bio prejak i prebrz, lakoćom su igrači grčke momčadi dobivali duele, pritisak je trajao cijelo poluvrijeme tijekom kojega je Dinamo primio tri, a mogao je primiti još barem tri pogotka.

Baba (23) je doveo domaće u vodstvo udarcem glavom iz blizine, Koulierakis (33) je povećao vodstvo udarcem nakon kojega je Sučić skrenuo u mrežu, Brandon (42) je ostao sam na drugoj vratnici prije nego što u padu loptu glavom poslao u mrežu.

Obranio je Nevistić jedan zicer (Koulierakis), jednom je Koulierakis promašio glavom iz blizine, nekoliko je puta silovito grčka momčad pritisnula i stvorila izgledne situacije za pogodak.

Nemoćni Dinamo u prvom dijelu nije uputio udarac u okvir vratiju.

Drugačije se igralo u drugom dijelu koji je počeo Hoxhinim pogotkom (49), nije Kotarski uspio obraniti udarac napadača Dinama iz zatvorene pozicije slijeva, Dinamo je izjednačio ukupni rezultat (3:3).

Hoxhin pogodak kao da je najavio poluvrijeme u kojemu grčka momčad više nije fizički izgledala kao da igra englesku, a ne grčku ligu.

Promijenili su se odnosi snaga utoliko koliko su igrači Dinama počeli dobivati duele, prvih petnaestak minuta drugoga dijela izgledali su igrači zagrebačkog kluba poduzetnije.

U 53. minuti Špikić je prošao okomito kroz sredinu, ušao je u kazneni prostor ispred Kotarskog, koji je nogom uspio skrenuti loptu!

Takvi ziceri ne smije se ne iskoristiti na ovakvoj razini natjecanja!

U 64. minuti Sučić je s ruba kaznenog prostora poslao loptu u gornji lijevi kut, Kotarski je poletio zrakom i skrenuo loptu.

Nakon dvadesetak minuta igra se izbalansirala što se tiče prevlasti, nije grčka momčad više djelovala opasno u okomitim pasovima, ali je Dinamo opet primio pogodak na postavljenu obranu, ovog puta nakon prekida.

Koulierakis (73) je prsima skrenuo loptu u mrežu nakon ubačaja iz kuta - 4:1!

U zadnjih dvadesetak minuta Dinamo je pokušao kroz posjed lopte pronaći slabost u obrani domaće momčadi, osim što je Kulenović (80) rukom poslao loptu u mrežu ništa više Dinamo konkretno nije učinio.

S druge strane, grčka je momčad izgledala sve opasnije u brzim tranzicijama.

U 83. minuti Murg je postao autor promašaja utakmice, s 10 metara poslao je loptu visoko preko vratiju u otvorenoj poziciji za udarac.

U 87. minuti Despodov je pobjegao visoko postavljenoj obrani Dinama, Mišić je zakasnio s uklizavanjem i skrivio kazneni udarac, Živković je mirno potvrdio plasman u četvrtfinale.

PAOK: Kotarski, Vierinha (19 Johnny), Kedziora, Koulierakis, Baba, Schwab (81 Ozdoew), Meite, A. Živković, Konstantelias (77 Murg), Taison (68 Despodov), Brandon (77 Samatta)

DINAMO: Nevistić, Ristovski, Bernauer, Theophile, Perković (82 Ogiwara), Mišić, Sučić (82 Kulenović), Špikić (74 Kaneko), Baturina, Hoxha (80 Vidović), Petković

Uzvratna utakmica osmine finala Konferencijske lige: 5:1 (0:2) (Baba 27, Sučić 33-ag, Brandon 42, Koulierakis 73, Živković 88-11m/Hoxha 49)
* u zagradi rezultat prve utakmice

 

Standings provided by Sofascore