Ante Čačić nakon pobjede nad Hajdukom: Nadam se da sam barem do srijede siguran na klupi

Subota, 29. rujna 2012. 20:54 Napisao/la  Z. G.

- Ne želimo se predati u Kijevu, borit ćemo se. Želim momčadi usaditi vjeru da možemo uspjeti i osvojiti treće mjesto u skupini Lige prvaka te tako i na proljeće igrati u Europi, rekao je Ante Čačić

Onako ozbiljan i zamišljen izgledao je kao trener momčadi koja je izgubila, a ne pobijedila I nadigrala suparnika… No, Ante Čačić ubrzo je i pojasnio svoj pomalo tmuran izraz lica:

- Ma, žalostan sam što Alen Halilović nije okrunio premijeru pogotkom.

Dinamov je trener ubacio Halilovića u zadnjih sedam minuta, a ovaj oduševio publiku s nekoliko atraktivnih finti, a posebice prodorom za četvrti pogodak kojeg je sudac poništio zbog navodnoga zaleđa.

- Da, žalostan sam zbog toga što Halilovićeva lopta nije ušla. Ali, puno se toga lijepog i dobrog događalo ovoga tjedna. Sammir je postao reprezentativac, a i u derbiju je potvrdio svoj status. Ova je utakmica bila jedna od boljih ove sezone.

Čačić je ove subote ujedno proslavio i rođendan, a svojim igračima pritom zahvalio na "poklonu" – pobjedi u derbiju.

- Hvala svima na čestitkama za rođendan, ali i mojim igračima na svemu što su pružili. Derbiji su uvijek neizvjesni. Hajduk je neočekivano poveo, ali nismo gubili glavu. Govorio sam i prije utakmice da Dinamo nije u krizi niti u padu forme. Čak smo i protiv Porta odigrali dobro. Ova nam pobjeda puno znači, jer je dosta igrača u velikoj formi.

To bi valjda trebala biti dobra naznaka za srijedu kad će “plavi” gostovati kod svojega imenjaka u Kijevu u dvoboju 2. kola Lige prvaka.

- Ne želimo se predati u Kijevu, borit ćemo se. Želim momčadi usaditi vjeru da možemo uspjeti i osvojiti treće mjesto u skupini Lige prvaka te tako i na proljeće igrati u Europi. I ova nam utakmica daje pravo na nadu. Pobjeda je podignula i samopouzdanje cijele momčadi.

A je li podignula i trenerovo samopouzdanje?

- Nadam se da mi je stolac siguran poslije derbija. Barem do srijede”, u (polu)šali je dobacio Čačić.

Njegov kolega na Hajdukovoj klupi, Mišo Krstičević, tek je procijedio:

- Dinamo je cijelo vrijeme dominirao i zasluženo pobijedio. Svaka je druga priča suvišna. Mi nemamo igrača koji bi iskustvom podignuli igru i povukli ostatak momčadi. Krenuli smo trnovitim i teškim putem svjesno forsirajući mlade igrače. Nisam vjerovao da će Dinamo odigrati ovako dobro. Bit će mu, doduše, teško na dva kolosijeka, ali nema sumnje da Zagrepčani imaju najbolju momčad u HNL-u.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.