ĆIRO BLAŽEVIĆ PORUČUJE

Mamić žarko želi da Zagreb ostane u Prvoj ligi!

Nedjelja, 25. studenog 2012. 21:54 Napisao/la  ZG

Pobijedili smo daleko najbolju momčad u ligi. No, i dalje smo zadnji, ali - nećemo dugo, kaže Ćiro

- Mislim da niti Zdravko Mamić ne žali jako što smo mi pobijedili, jer on žarko želi da Zagreb ostane u prvoj ligi!, kliktao je Zagrebov trener Miroslav Blažević nakon što je Abdurahimijevim pogotkom pobijedio Dinamo s 1:0.

- Razumjet ćete moju sreću da smo pobijedili uistinu mnogo snažnijega suparnika. To je razlog više da čestitam mojim mladićima, dali su zadnji atom snage, neki su čak tražili i zamjenu, jer su shvatili da ne mogu više…

Nije stigao ni završiti rečenicu kad mu je zazvonio mobitel:

Halo, na konferenciji sam s novinarima. Pobijedio sam s 1:0 i Rusija čula, ha ha ha…

Nakon toga je nastavio (polu)ozbiljnijm tonom:

- Moji su igrači dugo su čekali da nekoga pobijede, i to - koga?! Dinamo! Daleko najbolju momčad u ligi. Ali, mi smo i dalje zadnji, ali uvjeravam vas - nećemo dugo. Činjenica je da smo se znalački branili, a koliko čujem - zabili smo još jedan pogodak, koji je poništen zbog nepostojećega zaleđa. Tako su mi rekli ljudi koji su gledali snimku, taj je drugi pogodak čist kao suza, nema govora o zaleđu. Mogu i suci pogriješiti. Nikome ništa na zamjeram. Zapravo, možda zamjeram strogoću, jer moj je igrač Nadarević isključen pri kraju, a kaže da je samo išao prsima na igrača i onda dobije crveni karton, zaključio je Ćiro.

Njegov kolega na Dinamovoj klupi, Ante Čačić, skrušeno je provukao:

- Primjećujem da su svi ozarena lica, svi su sretni ovakvim rezultatom osim mene. Ma, šalim se. Ovo je iznenađenje, jer je zadnji pobijedio prvoga. Izgubili smo zasluženo, nogomet se igra za pogotke, a mi uz silnu dominaciju u prvom poluvremenu nismo uspjeli zabiti. Pogodili smo i vratnicu. Čestitam gospodinu Blaževiću na velika tri boda. Što ću zamjeriti igračima? Dominirali smo, ali nismo zabili. Osjetio se zamor, izgubili svježinu, jer smo prije tri dana imali utakmicu. Ne mogu vjerovati da netko ne želi zabiti pogodak. Manjkalo nam je sreće, kaže Čačić.