ANTONIO MANCE POTPISAO

ZTE katarskom klubu prodao najboljega strijelca

Subota, 29. lipnja 2024. 19:09 Napisao/la  Igor Vranić

Zalaegerszeg prodao drugoga strijelca OTP lige u petom najvećem izlaznom transferu u klupskoj povijesti

Armando i Antonio Mance
Armando i Antonio Mance

Antonio Mance novi je napadač Umm Salala!

Riječki napadač karijeru nastavlja u Kataru, mađarski Zalaegerszeg (ZTE) prodao je najboljega napadača i strijelca prošle sezone za 700.000 eura, ZTE je time ostvario peti najveći izlazni transfer u povijesti.

Mance je u dresu ZTE-a odigrao najbolju sezonu u karijeri, u dresu kluba koji se većim dijelom sezone borio za ostanak počeo je igrati od 6. kola i s 15 pogodaka postao drugi strijelac OTP lige iza napadača Ferencvarosa i mađarskog reprezentativca Barnabasa Varge (20).

Iza najbolje sezone u karijeri, uslijedio je najbolji transfer u karijeri stasitog napadača koji je seniorski nogomet počeo igrati u Pomorcu.

Umm Salal je prošle sezone bio sedmi u Ligi 12, najviše pogodaka postigao je nizozemski napadač Kenji Gorré (9) koji je došao iz Boaviste.

Mance je u Prvoj HNL debitrao u dresu Istre 1961 iz koje je otišao u Domžale pa u Trenčin.

Potpuno se afirmirao u dresu slovačkog kluba, nakon što je u 3. pretkolu Europske lige ostvario hat-trick protiv Feyenoorda skrenuo je pažnju skauta klubova iz lige petica, u siječnju 2019. godine postao je igrač Nantesa u mandatu trenera Vahida Halihodžića.

Šest mjeseci kasnije postao je tada najskuplji igrač Osijeka, koji je Trenčinu platio 1,3 mil. eura za riječkog napadača u razdoblju tijekom kojega je momčad kluba u mađarskom vlasništvu slagao Nenad Bjelica.

Nakon kratke posudbe u njemačkom drugoligašu Erzgebirge Aueu proradila je mađarska veza!

Prvo je skriveni vlasnik Osijeka, mađarski tajkun Lorinc Mesaroš, sam sebi posudio Mancea, kada je napadač Osijeka otišao u Puscas Academy, kluba formalno u Mesaroševu vlasništvu.

U siječnju 2023. godine Mance je kao slobodan igrač iz Osijeka otišao Debrecen, na početku sezone 2023/24 postao je igrač ZTE-a!

Nakon tri sezone koje su obilježile stalne selidbe, Mance je odabrao klub u kojemu će steći kontinuitet nastupa i dokazati potencijal zbog kojega je svojedobno slovio igračem za lige petica.

Inače, Antonio je nogomet počeo igrati u Školi nogometa HNK-a Rijeka koju je rano samoinicijativno napustio za razliku od dvije godine starijega brata Armanda, koji je igrao za sve mlađeuzrasne kategorije prije nego što je postao prvotimac Rijeke.

Tada nitko nije mogao predvidjeti da će Armando već u 31. godini davno postati bivši nogometaš koji brine o karijeri mlađega brata.