ĆIRO PORUČIO SRBIMA

U nogometu vam treba jedan Franjo Tuđman!

Utorak, 25. prosinca 2012. 17:30 Napisao/la  SC

Tuđmanov najveći uspjeh je što je mene izabrao za selektora, objašnjava "trener svih trenera"

Ćiro Blažević, sada već bivši trener Zagreba, izrekao je za srpski portal mozzartsport nekoliko zanimljivih usporedbi hrvatskog i srpskog nogometa. Prema Ćirinu mišljenju HNS je bolje organiziran zbog jedinog predsjednika kojemu se Ćiro divi:

- Bolje smo organizirani nego vi, onaj tko je udario temelje je bivši predsjednik države Franjo Tuđman. On je stalno bio s nama. I stalno mi govorio moraš ovako, moraš onako... Tuđmanov najveći uspeh je što je mene izabrao za selektora. Poslije Splita, kada sam igrao neriješeno sa Slovencima, predsjednik Saveza me je smjenio a Tuđman mu kaže: Smjeni Ćiru i ideš u zatvor! Nije mi se nikada mješao u posao, ali morao sam mu stalno objašnjavati tko će i zašto igrati. Nikada ne bismo napravili ozbiljan rezultat da nije bilo takvog autoriteta koji je bio iznad svega, kaže Ćiro.

Trener svih trenera uvjeren je da će utakmice u Zagrebu i Beogradu proteći bez incidenata:

- Pustite nekoliko budala koji prave incidente. Ti, sine moj, treba da pišeš o 1999. godini kada je nestalo struje na Marakani, a svaki vaš igrač uhvatio pod ruku mog. Zamisli koja je to solidarnost i kolegijalan odnos. Nogometaši su uvijek bili ti koji su mirili budale, tvrdi Ćiro

Ćiro je otkrio eliksir života, lijek protiv svih bolesti:

- Izmislio sam frazu da je najzdraviji čovjek bez para bolestan. Ja sam psihički bolestan kad nemam love. U posljednje vrijeme dvaput sam bio smrtno bolestan. Imao sam rak kičme i prostate. Šepao sam poslije operacije, htio sam umrijeti. I onda dolazi do izražaja najbolja medicina na svetu. Pogledam se u ogledalo i kažem: Ćiro, imaš lovu! I gotovo, kaže Ćiro.

Posebno je zanimljivo što Ćiro smatra najvećim neuspjehom u životu:

- Najveći neuspjeh je da nisam naučio engleski. Da sam to uradio, bio bih trener neke velike momčadi posle Mundijala u Francuskoj. A kao trener sam postigao sve. Ovima koji me pljuju samo poručujem, budite jednom treći na svijetu, zaključio je Ćiro.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.