Ante Čačić, trener Dinama: Igrači se žale da igraju u atmosferi u kojoj nikada nije dobro

Četvrtak, 01. studenog 2012. 11:50 Napisao/la  SC

 Dobijemo 1:0 nije dobro, dobijemo 2:0 nije dobro, uđemo u Ligu prvaka, opet se čačkaju neke sitnice. Ali porazom protiv Zadra pobrinuli smo se da skrenemo pažnju na sebe, smatra Čačić

Ante Čačić pojavio se pred novinarima nakon debakla protiv Zadra i kratkog predaha tijekom kojeg je izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić presudio da se trener Dinama neće mijenjati do daljnjeg.

Jasno, Čačić nije mogao izbjeći Zadar:

- Protiv Zadra smo imali utakmicu pod kontrolom do 84. minute, a onda smo napravili dvije krucijalne pogreške i primili dva pogotka. Bilo je takvih situacija u povijesti ovog kluba, događala su se ovakva posrtanja i eminentnijim klubovima od Dinama, kaže Čačić.

Idući protivnik Dinama je Istra 1961, koja dolazi u trenutku kada Čačić nema izbora:

- Strašno mi je važno na koji će način momčad reagirati protiv Istre.  Ako to ne dobijemo, onda smo u krizi. Razgovarao sam s igračima, nije im lako. Kažu mi neki igrači da igraju u atmosferi u kojoj nikad nije dobro. Dobijemo 1:0 nije dobro, dobijemo 2:0 nije dobro, uđemo u Ligu prvaka, opet se čačkaju neke sitnice. Ali porazom protiv Zadra pobrinuli smo se da skrenemo pažnju na sebe, smatra Čačić.

Nakon Istre Čačić se opet vratio na Zadar, koji neće tako lako zaboraviti:

- Preko Ademija sam poslao poruku igračima da zatvaramo utakmicu. U velikim klubovima kad momčad vodi, izvade najboljeg igrača van i zatvaraju igru, a kod nas se kritizira zašto se ne napada, tvrdi Čačić.

Na pitanje je li gledao PSG u kupu kratko je odgovorio:

- Nisam gledao, Istra mi je važnija od PSG-a!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.