ANTE ČAČIĆ PORUČIO

Ne čitam novine, udarate ispod pojasa!

Nedjelja, 04. studenog 2012. 17:06 Napisao/la  Z. G.

Zdravko mi je još nedavno produljio ugovor za još godinu dana i pojačao plaću! Zašto bih onda strahovao?, kaže Čačić

 

 

 

Nemam ništa reći, sutra je press konferencija u Parizu, ljutito je novinarima poručio Dinamov trener Ante Čačić nakon nedjeljnoga treninga.

Na opasku da je klupska služba za odnose s javnošću najavila drukčije, jednako je bezvoljno uzvratio:

- Onda dobro. Ako je tako, onda imam informaciju za vas. Krstanović, Peko, Tomečak i Carrasco ne idu u Pariz. To je to od mene za danas.“

Nakon toga je ipak prestao „škrgutati zubima“, a i pojasnio svoj gnjev.

- Reći ću vam nešto što će vas možda povrijediti: ja ne čitam novine! A, ljudi koji čitaju i koji mi poslije to prepričaju ostaju zatečeni, pružaju mi podršku. Pa, tjerate me otkad sam došao, udarate me ispod pojasa, ispod svakog ljudskog dostojanstva!“

Doduše, štošta bismo mogli reći i o Dinamovu dostojanstvu u Ligi prvaka. No, u ovome je slučaju zanimljivije pitanje hoće li izvršni predsjednik Zdravko Mamić pružiti podršku Čačiću jednako kao što mu je pružaju „oni koji čitaju novine“.

- Pa, Zdravko je meni još nedavno produljio ugovor za još godinu dana i pojačao plaću! Zašto bih onda strahovao? I zašto bi Dinamov trener ovisio o jednoj utakmici. Ma, ne ovisi o jednoj nego o svakoj.
 
Recimo, o onoj protiv Zadra u osmini finala Kupa u Maksimiru? Zadrani su torpedirali Dinamo iz Kupa, a odmah potom lako pokleknuli u prvenstvenoj utakmici protiv Hajduka na Poljudu.

- Mi smo u protiv Zadra 83 minute igrali na jedan gol, ali nogomet je takav…

  Nogomet je takav da Dinamo, za razliku od Zadra, ne može ni u snovima priprijetiti Paris Saint Germainu? Novi je okršaj protiv francuske družine na rasporedu u utorak u Parizu.

- Može se igrati protiv PSG-a, recimo onako kako smo igrali u zadnjih pola sata protiv njih u Zagrebu. Cilj je da igramo nogomet, da ne napravimo pogreške kakve smo radili u prvoj utakmici, ali jasno je da najviše toga ipak ovisi o igri domaćina koji je, ne možemo to izbjeći, favorit. Pobjeda bi mu osigurala prolaz. Moramo biti odvažniji u posjedu lopte, kuražniji, usredotočeniji u obrani. Mi stvaramo momčad kroz Europu.“
 
Ono što ne može Dinamo - može Saint Etienne. „Zeleni“ su ovoga vikenda usred Parka prinčeva pobijedili PSG s 2-1 u dvoboju u kojem su Parižani tek dvije minute prije kraja uspjeli zabiti počasni pogodak. Doduše, u 71. je minuti, pri rezultatu 0-1, isključen Zlatan Ibrahimović što je, dakako, pogurnulo goste prema pobjedi. Saint Etienne je dvije minute kasnije povisio na 2-1.

- Očito Ibrahimović ne trpi poraze. Negativan se rezultat odrazio na njegovu nervozu“, dodao je Čačić.

Znači li to da je i Dinamova taktika pokušati isprovocirati Ibrahimovića?

- Ne! Nije to način, nije nam namjera provociramo ga, već da mu ne damo previše igrati.

Hoće li „dati igrati“ Sammiru? Maksimirski je „carioca“ propustio nedjeljni trening.

- Bio je na terapiji, muče ga tetive, nije danas trenirao.“

Znači li to da neće igrati protiv PSG-a?

- Ne znači. Sammir ide na put.