Ante Čačić: Kelava nije baš imao svoju večer u Parizu, ali kakvu je pogrešku napravio Pjatov...

Petak, 09. studenog 2012. 16:29 Napisao/la  ZG

Imamo potrebu pojačati se na stoperskim pozicijama i naravno da tražimo igrača koji već ima iskustvo igranja u Europi. Detaljne bih analize ostavio za kraj polusezone, kaže Čačić

- Ozbiljan smo klub, reče Dinamov trener Ante Čačić baš nekako u trenucima kad klupski čelnici i sudskim putem žele potvrditi da su igre i rezultati „plavih“ grozomorno loši zbog slabe kvalitete momčadi, a ne zbog toga što se igrači klade na vlastite poraze.

Lani su čelnici Ajaxa javno optužili Dinamove igrače da su pustili utakmicu Lyonu, dok je ovih dana Youri Mulder, bivši nizozemski reprezentativac, u tv kamere posumnjao da se maksimirski igrači vjerojatno klade na vlastite poraze. Čovjek valjda ne može vjerovati da itko „iz čista mira“ može igrati baš toliko slabo.

Dinamo će ga, dakle, tužiti i sudskim putem nastojati potvrditi da je maksimirska momčad - sablasno loša. Tako to, dakle, izgleda u, kako Čačić kaže - ozbiljnom klubu. Trener je, doduše, klupsku ozbiljnost spomenuo u nešto drukčijem kontekstu – na upit kolika je šansa da u Dinamo ove zime dođe brazilski branič Joao Guilherme, član portugalskog Maritima.

- Ozbiljan smo klub i razmišljamo o svim pozicijama, a treba dobro vidjeti što se nudi na tržištu i koje su mogućnosti kluba. Nije Guilherme jedini kojega pratimo. Imamo potrebu pojačati se na stoperskim pozicijama i naravno da tražimo igrača koji već ima iskustvo igranja u Europi. Detaljne bih analize ostavio za kraj polusezone. Kramarić? On je Dinamovo dijete, njegove su igre dojmljive i o njemu svakako treba voditi računa. Kod njega je samo pitanje tajminga, naglasio je Čačić.

Kako god, maksimirska će družina u subotu u okršaju 15. prvenstvenog kola gostovati kod Splita u Parku mladeži gdje će ih dočekati i „stari znanac“ Zoran Vulić, novi trener „crvenih“.

- Split pretendira biti u samom vrhu ljestvice i plasirati se u Europu. To je klub koja ima kontinuitet selekcije, vrlo dobru momčad i novoga trenera što uvijek sa sobom nosi i određeno osvježenje. O tome puno govore i dobri rezultati u Rijeci i Koprivnici, dakle čeka nas teška utakmica. Vulić je stručnjak koji je četiri puta bio trener Hajduka, vodio Rijeku, Istru, radio u inozemstvu i uvijek je volio – igru. Uostalom, njegove momčadi tako i igraju.

Lako je moguće da će Dinamo u Splitu zaigrati bez Sammira.

- Zasad smo bliži tome da Sammir ne ide put. Već dulje vrijeme osjeća problem s tetivom. Još ćemo vidjeti kako će se razvijati situacija.

Što je s Čileancem Bryanom Carrascom? Čačić ga nije poveo u Pariz na dvoboj protiv PSG-a.

- Na put smo vodili 16 igrača, na dispoziciji imamo 20 i ne mogu svi ići. Carrascu nije bilo lako odjednom uskočiti u udarni sastav, jer je došao u trenutku kad smo već posložili momčad koja je pritom bila i u natjecateljskom ritmu. Uostalom, mora se i prilagoditi na novu sredinu, na jezik, grad i okolinu… Na zimu ćemo podvući crtu i vidjeti kako i s kojim snagama dalje.

Vratar Ivan Kelava zasigurno nije „upitna snaga“. Doduše, UEFA-in je predsjednik Michel Platini na francuskoj tv prilikom javno sugerirao maksimirskim čelnicima da promijene vratara.

- Kelava je u zadnje dvije godine jedan od najboljih Dinamovih igrača, a lani je svojim obranama uveo Dinamo u Ligu prvaka. Sjajno je branio i na proljeće, a i ove je jeseni korektan. Nije baš imao svoju večer u Parizu, ali svi su udarci bili iz blizine.

Na opasku da Kelava ima vidljivih problema s ispucavanjem lopte, Čačić je kratko dobacio:

- Vidjeli ste kakvu je pogrešku neki dan napravio Pjatov koji brani u Šahtaru, klubu iz samoga vrha europskog nogometa!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.