JOSIP SESAR Sinoć smo se nakon utakmice u hotel vratili tek oko ponoći, ne vjerujem da je itko uspio zaspati prije tri sata! Pokušali smo razbuditi ekipu, ali eto nije išlo!

Srijeda, 03. srpnja 2024. 22:22 Napisao/la  SC

Nismo igrali onako kako smo željeli, nismo slijedili naš plan igre, mučili smo se u obrani, kaže izbornik

Sinoć smo se nakon utakmice u hotel vratili tek oko ponoći, ne vjerujem da je itko uspio zaspati prije tri sata!  Pokušali smo razbuditi ekipu, ali eto nije išlo!

Hrvatska je doživjela neočekivani poraz (86:90) od Novog Zelanda u drugoj utakmici na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Pireju.

Unatoč porazu, Hrvatska je osigurala nastup u polufinalu kao prva ili druga u skupini.

Ako Novi Zeland pobjedi Sloveniju, Hrvatska će biti druga.

Ako Slovenija pobjedi Novi Zeland s više od 28 razlike, Hrvatska će biti druga.

Ako Slovenija pobjedi Novi Zeland s manje od 28 razlike, Hrvatska će biti prva.

- Nismo igrali onako kako smo željeli, nismo slijedili naš plan igre, mučili smo se u obrani, pogotovo u branjenju ‘pick and rolla’. U posljednjoj četvrtini smo i napadački donosili pogrešne odluke. U prvom smo poluvremenu imali 15 asistencija, a u drugom samo šest, od čega jednu u zadnjoj četvrtini. Sada se moramo pripremiti za polufinale. Novozelađani su znali da smo imali utakmicu prije 16-17 sati i stalno su radili izmjene koje mi nismo uspijevali pratiti. Držali su visok ritam, mi smo mijenjali obrane kako bismo se vratili u utakmicu i u tome smo uspjeli. U završnici je i Novi Zeland promijenio obranu, počeo je udvajati naše visoke igrače koji su onda vraćali loptu vanjskim igračima na šut, ali nismo pogodili niti jedan od tih vanjskih šutova kako bismo se odvojili. Moramo iz ovog poraza izvući pouke i ne smijemo biti nervozni na terenu. Sinoć smo se nakon utakmice u hotel vratili tek oko ponoći, ne vjerujem da je itko uspio i zaspati prije tri sata. Mi smo pokušali ‘razbuditi’ ekipu, ali eto nije išlo, rekao je izbornik Josip Sesar.

- Zapravo možemo reći da za nas turnir tek počinje, u subotu je polufinale i nadam se da nam ova utakmica neće napraviti štetu u vidu rezultata, no za to još trebamo sačekati susret Novog Zelanda i Slovenije i vidjeti tko nas očekuje u polufinalu. Računica je da Slovenija mora dobiti s više od 11 razlike da bi išla u polufinale, a s 29 i više da bi bili prvi u grupi. No, tim se ne treba baviti, mi imamo svoj put. Sutra ćemo se odmoriti, navečer ćemo već znati na koga idemo i pripremati utakmicu. Dva dana regeneracije će nam dobro doći, sutra ćemo imati slobodan dan, radit ćemo samo analizu današnjeg susreta i ukazati na stvari koje je trebalo drugačije raditi. Dan iza radimo pripremu za polufinale, poručio je Sesar.