Josip Sesar: Uživao sam u proteklim tjednima u reprezentaciji

Ponedjeljak, 08. srpnja 2024. 08:40 Napisao/la  SC

Znali smo da nam treba neka malo luđa utakmica da bismo dobili. Znali smo da će biti teško, da su ogromni i da će imati domaćinsko suđenje, kaže Danijel Šarić

Josip Sesar
Josip Sesar

HKS je objavio sljedeći izvještaj:

U finalnoj utakmici Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Pireju hrvatska košarkaška reprezentacija je poražena od Grčke 69:80.

Grčka je osigurala nastup na Olimpijskim igrama prvi puta nakon 2008. godine, a Hrvatska pokazala da je nijanse dijele od povratka na velika međunarodna natjecanja. Prva prilika za to je nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Izbornik Josip Sesar odmah je po izlasku s terena dao kratki komentar na utakmicu finala:

- Ne mogu biti zadovoljan s krajnjim ishodom, no treba reći da su momci stvarno odigrali jedan dobar turnir. Imali smo dobro radno ljeto i zaista sam ponosan na njih. Hvala im što su se odazvali i podredili reprezentaciji i jedan drugome. Normalno da ostaje žal za propuštenom prilikom, no treba čestitati moćnoj grčkoj momčadi s devet euroligaških igrača i superzvijezdom Antetokounmpom koji je stvarno nezaustavljiv. Pripremili smo plan igre, pokušali smo i alternativnu obranu, no koncentracija kvalitete u njihovoj momčadi je vrlo velika i nažalost nismo uspjeli.

Reprezentaciju u studenom očekuje nastavak kvalifikacija za EuroBasket.

- Tako je. Uživao sam u proteklim tjednima u reprezentaciji i jedva čekam ponovno okupljanje zbog utakmice u čast Dražena Petrovića u rujnu i zatim eurokvalifikacije u studenom. Nadam se da ćemo biti svi zdravi, spremni i da ćemo nastaviti na tragu dobroga rada i dosta dobre igre, rekao je Sesar.

Kapetan Dario Šarić, kao i ostali reprezentativci, bio je vidljivo pogođen krajnjim rezultatom:

- Borili smo se, ali znali smo da nam treba neka malo luđa utakmica da bismo dobili. Znali smo da će biti teško, da su ogromni i da će imati domaćinsko suđenje. Ostali smo kratki u ključnim trenucima, trebali smo usmjeriti utakmicu da bude više u egalu. Znali smo da moramo pogoditi neke šuteve da bi utakmica otišla na našu stranu, no nije se tako dogodilo. Čestitam Grčkoj, bili su bolji danas. Napravili smo dobar posao, no Papagiannis je danas odigrao odličnu utakmicu. Odigrali smo solidan turnir, no volio bih da smo otišli na Olimpijske igre.

Mateo Drežnjak je odigrao vrlo borbeno, postigao 15 poena i udijelio tri asistencije:

- Ispočetka sam ušao jako i sa željom da donesem energiju. Kada kreneš, poslije ti se otvori i koja trica ili asistencija. Nisam se ustručavao, s godinama stekneš neko iskustvo i nije te strah – daš sve od sebe pa što bude. Ipak bih više volio da nisam ništa napravio, a da smo pobijedili. Bilo je predivno igrati u punoj dvorani, publika je bila fenomenalna. Normalno, podržavali su svoju reprezentaciju, ali nisam vidio da su prema nama uputili i ružnu riječ, bilo je zaista ugodno igrati.