HRVATSKA PROTIV NOVOG ZELANDA Dario Šarić: Slovenija je bila najveći test ove generacije koja se okupila prošle godine, no tek je početak, idemo utakmicu po utakmicu!

Srijeda, 03. srpnja 2024. 10:00 Napisao/la  SC

Šarić ostvario prvi triple-double u dresu reprezentacije, značajno je određivao sadržaj i ritam igre

Dario Šarić
Dario Šarić Foto: HKS

Hrvatski košarkaši nisu imali vremena slaviti pobjedu protiv Slovenije, u utorak od 16.30 sati protiv Novog Zelanda igraju drugu utakmicu na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru.

Datio Šarić odigrao je protiv Slovenije jednu od najboljih utakmice u dresu reprezentacije, ostvario je prvi triple-double, još je važnije što je predvodio momčad i značajno određivao sadržaj i ritam igre:

- Jako smo dobro otvorili početak utakmice i neke su nam stvari kasnije išle na ruku. Svi su odigrali dobru timsku utakmicu i ne bih nikoga posebno izdvajao, no Goc Filipović je u ključnim trenucima pogađao šuteve i svaka mu čast na tome. Svatko ima malo svojega u ovoj pobjedi. Slovenija je odlična ekipa, malo su lošije krenuli, no može se dogoditi da ćemo opet igrati protiv njih, tko zna kako će se stvari odviti. Ovo je bio najveći test ove generacije koja se okupila prošle godine, no tek je početak, idemo utakmicu po utakmicu. Ušli smo u utakmicu da pokažemo da možemo igrati, da možda istaknemo male prednosti koje imamo pred Slovencima, jer oni imaju ogromnu prednost s Lukom Dončićem, vjerojatno najboljim košarkašem današnjice. Uspjeli smo pokazati svoje adute i na kraju pobijedili, a sada je bitno da se pripremimo za Novi Zeland, kazao je Šarić.

- U posljednjoj je utakmici u Opatiji iskočio Mario Hezonja, protiv Slovenije Dario, a veliki je učinak imao i Ivica Zubac, iako je bio opterećen s četiri prekršaja. Na timskoj igri i duhu inzistiram od samog starta, da igraju jedan za drugoga i pridržavaju se tehničkih varijanti koje postavimo. Igramo utakmicu protiv Novog Zelanda koji je izuzetno fizički moćna momčad i puno šutiraju. Morat ćemo dosta preuzimati i igrati 1 na 1, nadam se da će sve biti u najboljem redu, kazao je izbornik Josip Sesar.