Košarkaši CSKA i Olympiacosa finalisti ovogodišnjeg izdanja Eurolige

Petak, 11. svibnja 2012. 19:25 Napisao/la  L.V.

Polufinale Eurolige: CSKA - Panathinaikos 66:64, Olympiacos - Barcelona 68:64. Novog prvaka Europe odlučit će u nedjeljnom finalu Moskovljani i "djeca Pireja"

Košarkaši CSKA  i Olympiacosa  plasirali su se finale ovogodišnjeg izdanja Eurolige nakon što su u  polufinalnim dvobojima završnog turnira u Istanbulu nadvisili  Panathinaikos, odnosno Barcelonu. Rusi su  u  prvome polufinalu u uzbudljivoj završnici pobijedili aktualnog prvaka Panathinaikos 66:64. Drama u Istanbulu otišla je na kraju na stranu ruske mašinerije, koja je ušla u 12. finale iako je nakon prve četvrtine zaostajala 14 koševa (15:29). Devet sekundi prije kraja Miloš Teodosić je promašio oba bacanja, ali su Grci katastrofalno iskoristili preostalo vrijeme (izgubljena lopta Diamantidisa) i predali naslov momčadi, koja je na tronu Staroga kontinenta bila 2009. godine.

Branitelj naslova odlično je otvorio susret i nakon 10 minuta izgledalo je kako će Željko Obradović dobiti priliku za osvajanje devetgo naslova, no tako nije mislila i najbolja momčad osnovnog dijela sezone. Rusi su se u susret vratili vrlo brzo, 13:0 serijom tijekom druge četvrtine i ogledu vratili potrebnu dramatiku. Momčadi su se potom izmjenjivale u vodstvu, da bi utakmica u uzbudljivoj završnici otišla na stranu Rusa, koji su bili jačih živaca.

CSKA će u nedjeljnom finalu igrati protiv Olympiacosa, koji je u drugome polufinalu obranio čast Grka i osigurao priliku da igra za drugi naslov prvaka Europe.