Final Four ABA liga: Cedevita i Cibona igraju hrvatski finale u Beogradu

Petak, 25. travnja 2014. 23:11 Napisao/la  SC

Druga polufinalna utakmica: Cedevita - Partizan 81:79.

Cedevita i Cibona igrat će u nedjelju (20) u finalu ABA lige u Beogradu. Nakon što je Cibona u četvrtak pobijedila Crvenu zvezdu, hrvatski finale u petak je osigurala Cedevita pobjedom (81:79) protiv Partizana u dramatičnoj završnici. Hrvatska će dobiti prvaka ABA lige prvi put nakon Zadra 2003. godine! Osim toga oba hrvatska kluba osigurala su nastup u Euroligi sljedeće godine.


U dvorani Kombank u petak je bilo više od 14 tisuća navijača, koji su bili šokirani kada je Nolan Smith pogodio tricu za pobjedu. Najefikasniji u Cedeviti bili su Miro Bilan sa 14, Jusuf Nurkić sa 13 i Nolan Smith sa 12 koševa. Kod Partizana najbolji su bili Saša Pavlović sa 25 i Bogdan Bogdanović sa 15 poena.


- Čestitke i jednoj i drugoj momčadi na euroligaškoj utakmici, kvalitetnoj i čvrstoj. Čestitke zaslužuju moji igrači koji su vjerovali u povratak nakon deset poena zaostatka. Ne bi bilo ni nezasluženo da je Partizan slavio. Sjajno smo otvorili utakmicu, iskontrolirali smo Partizanov skok i trebali smo imati veću prednost na odmoru. U drugo poluvrijeme nismo ušli čvrsto i tu smo imali puno problema. Izborili smo Euroligu iako nam to nije bio imperativ. Sada se idemo odmoriti i pokušati osvojiti naslov koji je jako bitan za nas, rekao je Jasmin Repeša.