Mark Webber slavio u Monte Carlu, prva tri vozača završila unutar sekunde

Nedjelja, 27. svibnja 2012. 15:51 Napisao/la  SC

Webber, koji je krenuo s najbolje pozicije, stigao je tako do druge pobjede u Monte Carlu, osme u karijeri

Mark Webber pobjednik je Velike nagrade Monaca. Završnica u Monte Carlu imala je pomalo nevjerojatnu završnicu. Naime, čak četiri bolida uspjela su uhvatiti priključak za vodećim Australcem u redovima Red Bulla tako da se desetak rkugova prije kraja stvorio vlakić, a zatim je krenula lagana kišica. Ipak, Webber je pojačao tempo, a drugoplasirani Rosberg i trećeplasirani Alonso nisu htjeli ništa riskirati. Pobjednička trojka smjestila se unutar sekunde. Webber, koji je krenuo s najbolje pozicije, stigao je tako do druge pobjede u Monte Carlu, osme u karijeri. Inače, Australac je u šestoj utrci Svjetskog prvenstva postao šesti različiti pobjednik ove sezone.

{jb_blackbox-right}Rezultati VN Monaca
1. Mark Webber (Red Bull) 1;46:06.557, 2. Nico Rosberg (Mercedes) +0.6, 3. Fernando Alonso (Ferrari) +0.9, 4. Sebastian Vettel (Red Bull) +1.3, 5. Lewis Hamilton (McLaren) +4.1, 6. Felipe Massa (Ferrari) +6.1, 7. Paul di Resta (Force India) +41.5, 8. Nico Hulkenberg  (Force India) +42.5...{/jb_blackbox-right}

- Ovo je nevjerojatno. Bila je zanimljiva utrka. Nico i ja smo otvorili prednost na otvaranju, kiša je prijetila u periodu odlaska u boks. Druga faza utrke je bila jako čudna, bilo je jako teško zagrijati gume. Zadovoljan sam cijelim vikendom, bili smo brzi. Zabrinuo sam se kada je Nico ušao u boks dva kruga prije mene, ali sve smo izveli na najbolji mogući način, ustvrdio je Mark Webber.

- Dobro sam krenuo, ali i Mark je dobro krenuo. Ostao sam iznenađen koliko smo bili brzi , imali smo možda najbrži bolid ovaj vikend. Jako sam zadovoljan drugim mjestom. Na kraju je bilo nezgodno zbog kiše. Cilj je bio ući u boks i pokušati odvoziti što brže krugove prije nego što Webber ode u boks, ali nismo uspjeli, dodao je drugoplasirani Nico Rosberg. Fernando Alonso trećim mjesto preuzeo je vodstvo u ukupnom poretku.

- Cilj je bio završiti utrku ispred Lewisa Hamiltona i Sebastiana Vettela. Bit će zanimljiva sezona, stalno se razvijaju bolidi i stalno netko iskače. Na početku utrke imao sam kontakt s Grosejanom, ali na kraju je sve bilo u redu s bolidom. Zadnjom lijevom gumom sam zakačio njegovu prednju desnu i on se zavrtio, ali na sreću nije bilo nikakvog oštećenja, ustvrdio je Fernando Alonso.

Poredak vozača u Svjetskom prvenstvu: Fernando Alonso (Ferrari) 76, Sebastain Vettl (Red Bull) 73, Mark Webber (Red Bull) 73, Lewis Hamilton (McLaren) 63, Nico Rosberg (Mercedes) 59 bodova...