Dijamantna liga: Sandra Perković do druge pobjede slavljem na mitingu u Eugeneu

Subota, 02. lipnja 2012. 10:44 Napisao/la  SC

- Očekivala sam da dobar rezultat budući da sam sada u dobroj formi, rekla je Sandra nakon pobjede do koje je stigla bacivši disk 66,92 metara

Sandra Perković nastavila je nizati odlične rezultate pobijedivši u bacanju diska na četvrtom ovogodišnjem mitingu Dijamantne lige u američkom Eugeneu. Sandra je spravu bacila 66.92 metra što je ujedno novi rekord mitinga.

Drugo mjesto zauzela je Ruskinja Daria Piščalnikova s 63,76 metara, a treća je bila Poljakinja Zaneta Glanc s hicem od 62.84 metara.

Nakon nedavnog trijumfa u Šangaju, Perković je do novog trijumfa na natjecanjima Dijamantne lige stigla opet u teškim, kišovitim uvjetima. Pobjednički hitac ostvarila je u trećoj seriji.

- Očekivala sam da dobar rezultat budući da sam sada u dobroj formi. Prije dva tjedna u Šangaju sam bacila disk 68 metara u sličnim vrmenskim uvjetima. Nadala sam se da će biti lijepo vrijeme, no opet je padala kiša i bilo je jako sklisko tako da me je bilo i malo strah. Nakon drugog pokušaja znala sam da mogu baciti preko 65 metara, a znala sam da će netko drugi u ovim uvjetima teško baciti preko te granice, rekla je Sandra Perković nakon nastupa.