NESPREMNA ZA POČETAK SEZONE

Blanka na skakalište izlazi tek krajem lipnja

Petak, 27. travnja 2012. 14:52 Napisao/la  Ivan Jelić

Blanka Vlašić neće nastupiti 7. lipnja na prvom mitingu Dijamante lige

 Blanka Vlašić neće još započeti s natjecanjem na otvorenom. Zimsku sezonu preskočila je zbog atroskopijskog zahvata skočnog zgloba odrazne noge, koji  je obavila u siječnju u klinici u Goteborgu. Nakon uspješno provedene  rehabilitacije započela je trenirati. Prije nekoliko dana osjetila je bol u operiranom skočnom zglobu, o čemu se radilo pojasnio nam je Joško Vlašić.

 - Blanka je već duže vrijeme osjećala laganu bol u operiranom skočnom zglobu. Liječnik Bruno Lukšić, koji brine o njezinom zdravstvenom stanju, ustanovio je da se stvorio granulom od nekog šava ili je ostao dio košćice u zglobu. Obavio je manji kirurški zahvat tako da  Blanka na nozi ima pet šavova koje bi trebala skinuti za dva, tri dana.

 Upala Ahilove tetive je stalno muči?

 - Nakon operativnog zahvata zgloba  otišla je  u Londonu kod dr. Jovana Đurovićakoji ima specijaliziran aparat za  takve ozljede Ahilove tetive.

 Kada se može očekivati njezin povratak na skakalište?

 - Planirali smo prvi nastup 7. lipnja na prvom mitingu Dijamante lige, koji se održava u Oslu. Nažalost, to se neće dogoditi ako ne bude nekih novih nepredviđenih ozljeda, realno je da se vrati u borbu s visinama krajem mjeseca lipnja, zaključio je Joško Vlašić.