SAŠA MATIJAŠ

Nismo klub koji će potrošiti trenera kao krpu

Utorak, 03. svibnja 2022. 13:44 Napisao  I. V.

 Neki u klubu pitaju zašto smo prodali Fućka! Imamo skupštinu pa neka se jave! Neka oni donesu novac u klub, kaže Marinko Koljanin

Marinko Koljanin i Saša Matijaš
Marinko Koljanin i Saša Matijaš

Bivši trener Edo Flego izjavio je da je trebao otići nakon zimskog prijelaznog roka, kada uprava nije iskazala ambicije:

- Glupo je vraćati se na zimski prijelazi rok nakon četiri mjeseca. Ako trener nije bio zadovoljan učinjenim u zimskom prijelaznom roku, trebao je odmah odstupiti. U zimskom prijelaznom roku je sudjelovao i trener! Neću raspravljati tome jesmo li trebali prodati Fućka ili nismo, klubovi se financiraju najvećim dijelom od prodaje igrača, ne možemo  mi biti iznimka. Na odlaske Frigana i Hodže nismo mogli utjecati, s time smo morali živjeti. Imali smo dovoljan broj igrača da se uigramo i stabiliziramo. Smiješno mi je da ja kao predsjednik tražim alibi u nečemu što se dogodilo prije četiri mjeseca, tragično je da to traži bivši trener, naglasio je predsjednik Orijenta 1919 Saša Matijaš.

Od prvoga kola ove godine uočljiva je bila negativna tendencija u igri. Zašto niste ranije reagirali? Zašto ste čekali da se dogodi osam poraza u jedanaest utakmica?

- Prvu utakmicu u Varaždinu odigrali smo na visokoj razini, trebali smo tu utakmicu čak i pobijediti, a zašto smo ostale utakmice odigrali onako trebali bismo pitati trenera. Nas jedino treba pitati zašto ranije nismo reagirali! Nismo ranije reagirali zato jer nismo klub koji će potrošiti trenera kao krpu, koji će trenera potrošiti nakon dva, tri negativna rezultata. Mi smo malo drugačije koncipirani, povjerenje dajemo svakom treneru, a kako se oni u snalaze to je drugi par rukava. Zakašnjela reakcija je dio naše odgovornosti, kaže Matijaš.

- Neki u klubu pitaju zašto smo prodali Fućka! Imamo skupštinu pa neka se jave! Neka oni donesu novac u klub! Predsjednik Matijaš je klub četiri godine uredno vodio, svake sezone napravili smo iskorak, nisu stvari baš tako jednostavne. Tako isto neki pametuju oko Rujevice, a novce neće nitko da uloži. Mi od sredstava lokalne zajednice pokrivamo 7 posto budžeta, kada smo došli pokrivali smo 3 posto. Grozna je situacija u riječkom sportu, ali to je tema za neki drugi razgovor. Što smo trebali? Zadržati Fućka i dovesti još tri igrača, pa klub dovesti do bankrota, ali to je pitanje za predsjednika. Doveli smo Durdova, Gaždu, Dukađina i Komorskog, drugoligaške i prvoligaške igrače, rekao je dopredsjednik Marinko Koljanin.