JASMIN SAMARDŽIĆ

Rijeka po meni ove sezone nije bila kandidat za prvaka!

Nedjelja, 15. svibnja 2022. 20:17 Napisao  I. V.

Tragično je da jesenski prvak može ispasti iz lige, nije više sigurno ni da će Orijentu 1919 biti dosta tri boda za ostanak u ligi, kaže bivši igrač Rijeke i Orijenta

Jasmin Samardžić
Jasmin Samardžić

Utakmicu Orijenta 1919 i Solina (1:4) na Krimeji gledalo je nekoliko poznatih lica riječkog nogometa, Dragan Tadić, Zoran Ban, Kristijan Čaval, Jasmin Samardžić...

Najčešće na Krimeju dolazi Jasmin Samardžić, bivši napadač Rijeke koji je u dresu Zagreba igrao Ligu prvaka nosio je dres Orijenta na koncu devedesetih godina.

- Što reći? Čini mi se da je slučaj Fućak odveo Orijent 1919 u treću ligu, kako sada stvari stoje! Taj potez uvjetovao je prekid suradnje Rijeke i Orijenta 1919, Rijeka je dvojicu važnih igrača poslala u Hrvatski dragovoljac, Orijent 1919 je izgubio kvalitetu, dogodilo se što se dogodilo... Tragično je da jesenski prvak može ispasti iz lige, nije više sigurno ni da će Orijentu 1919 biti dosta tri boda za ostanak u ligi, možda ni četiri boda neće biti dosta... Ne znam što bih rekao! S obzirom na situaciju u kojoj se nalazi, mislim da je Orijent 1919 protiv Solina igrao pogrešno, u ovakvim uvjetima može se igrati jedino na ho-ruk. Poznajem Koljanina, on bi htio do rezultata stići kroz igru, ali kada ovako ekipa potone, može se jedino preskakati igra... Ne govorim to zato jer volim takav nogomet, nego se treba prilagoditi ovakvoj situaciji. Nema tu igre, tu je važno samo pobijediti... Sada ću otići na Manchester City! Kada igraš 36 kola u prvenstvu, možeš četiri, pet puta kiksati i opet ćeš biti prvi ako imaš igru. Kada dođu nokaut-utakmice, nije dovoljno samo igrati, treba se znati prilagoditi, tu Guardiola godinama griješi u završnicama Lige prvaka, nije čudno da ima toliko promašaja. Ponavljam, Orijent 1919 je drugačije trebao igrati, jer je jasno da kroz igru ne mogu doći do rezultata. Dečki su evidentno pali, trebalo im je dati poticaja na drugačiji način, da pokušaju do bodova doći agresivno i fanatično. Solin je samo iskoristio ono što mu je Orijent 1919 ponudio, kaže Samardžić.

Opatija je ispala dva kola prije kraja druge sezone u drugoj ligi:

- Kao što sam rekao mom prijatelju Zoranu Bogolinu, Opatija je ispala na jesen! U jesenskom dijelu nisu imali rezultata, sada im se vratilo. Šteta, jer se Opatija počela dizati. Bit će tragedija ako ispadnu Orijent 1919 i Opatija, bit će to težak udarac za županiju, posebice za mlade igrače koji teško mogu igrati u Rijeci. Ne bi bilo dobro za riječki nogomet da Orijent 1919 ispadne, rekao je Samardžić.

Rijeka je neočekivano prvi dio sezone završila na diobi prvog mjesta, na kraju je isto tako neočekivano sezonu završila na četvrtom mjestu:

- Koliko god to zvuči čudno, Rijeka po meni nikada ove sezone nije bila kandidat za prvaka! Zbog čega? Jer prima enormno puno golova! Lijepo je lijepo igrati, treba dati Dinamu tri gola, ali ponekad se treba znati zatvoriti. Rijeka prema mojem mišljenju nije mogla postati prvak s ovoliko primljenih golova. Da se razumijemo, Rijeka je u mandatima Igora Bišćana i Simona Rožmana igrala negledljivo, ja više volim nogomet Gorana Tomića, kao bivši igrač uvijek podržavam napadački nogomet, ali treba biti objektivan i reći da ne možeš primati toliko golova i postati prvak, zaključio je Samardžić.