ZORAN MILIČKOVIĆ

Višu ligu mogli bismo igrati na igralištu Robert Komen

Četvrtak, 09. lipnja 2022. 20:27 Napisao  I. V.

Jedini smo županijski ligaš u Hrvatskoj koji u mlađeuzrasnim kategorijama igra lige jednog središta, kaže predsjednik NK-a Zamet

Zoran Miličković
Zoran Miličković

Nogometaši Zameta u zadnjem kolu prve županijske lige osvojili su treće mjesto:

- Zadovoljni smo! To prije što plan nije bio borba za prvo mjesto nego plasman među prvih pet klubova čime smo ostvarili pravo na plasman u ligu više. Zahtjev za viši rang smo podnijeli, vidjet ćemo kako će se razvijati situacija u višim ligama. Ovisimo o ustroju u višim ligama, kaže predsjednik Zoran Miličković.

Iduće sezone mogao bi se igrati gradski derbi u nominalno petoj ligi, Lokomotiva i Zamet mogli bi međusobno igrati na Kantridi i na novouređenom igralištu Robert Komen:

- Prema mojim saznanjima na Robertu Komenu iduće sezone moglo bi se igrati s obzirom da su dimenzije igrališta dovoljne, a nova umjetna trava bit će takve kvalitete da će zadovoljiti kriterije više lige. Time bismo ostali na našem igralištu, gdje smo doma. Ne bismo trebali seliti na Kantridu, kaže Miličković.

Igrački kadar Zamet tradicionalno crpi u vlastitoj školi nogometa:

- Naš su najjači forte juniori koji dolaze, prvi su u županiji. U prvoj momčadi igraju igrači koji su poniknuli u našem omladinskom pogonu, mislim da će okosnica te momčadi i juniora koji dolaze biti solidna u petoj ligi. Jasno, ako uspijemo na okupu zadržati juniore, jer ih stalno pokušavaju dovesti drugi klubovi. Naši su igrači tradicionalno dosta privrženi klubu, neki su godinama kod nas, ističe Miličković.

NK Zamet postao je poznat po školi nogometa koja promiče puno više standarde od ranga natjecanja seniorske momčadi:

- Mi smo odlučili da ćemo ulagati u školu nogometa, igramo lige koje ne bismo trebali igrati s obzirom na seniore. Jedini smo županijski ligaš u Hrvatskoj koji u mlađeuzrasnim kategorijama igra lige jednog središta! Prošle smo sezone ostvarili veliki uspjeh s kadetima i juniorima, iz druge ušli smo u prvu ligu Središta Rijeka. Tu vidimo našu budućnost, zaključuje Miličković.