DAMIR MLACOVIĆ

Nećemo odustati od plasmana u višu ligu

Četvrtak, 16. lipnja 2022. 20:24 Napisao  I. V.

Pravilnici bi trebali važiti za cijelu natjecateljsku sezonu, a u višim ligama promijenili su se na kraju sezone. To za mene nije regularno, kaže predsjednik NK-a Rab

Valter Stojnšek i Damir Mlacović, tajnik i predsjednik NK-a Rab
Valter Stojnšek i Damir Mlacović, tajnik i predsjednik NK-a Rab

NK Rab sezonu u prvoj županijskoj ligi završio je na četvrtom mjestu čime plasmanom za jedno mjesto nije ispunio uvjete za plasman u višu ligu, u prvom dijelu sezone bio je vodeći klub:

- Osnovni cilj prošle sezone bio je ulaganje u mlađe uzraste, od seniora smo očekivali više... Očekivali smo da ćemo biti među prva tri kluba, nažalost rezultati u drugom dijelu nisu bili na tragu rezultata iz prvog dijela sezone. S obzirom na ulaganja i da smo ispunili uvjete, zaslužili smo igrati višu ligu! U pravilniku stoji da tri prvoplasirana kluba stječu pravo nastupa u višoj ligi, ali taj pravinlnik je donešen na početku sezone i nije usklađen s promjenama pravila natjecanja u višim ligama. Pravilnici bi trebali važiti za cijelu natjecateljsku sezonu, a u višim ligama promijenili su se na kraju sezone. To za mene nije regularno! Time se pogoduje nekim klubovima u višim ligama, kaže predsjednik NK-a Rab Damir Mlacović i naglašava sljedeće:

- Nećemo stati na ovome, nećemo odustati od plasmana u višu ligu, ne znam hoćemo li svoja prava pokušati zaštiti sudskim putem. Nismo još poduzeli pravne korake, tražimo prije toga da sve dobijemo napismeno. Prisutan sam na svim sastancima županijskog saveza, tražit ćemo da se transparentno objave podaci za sve klubove, pa ćemo vidjeti tko zadovoljava uvjete. Ako županijski savez ne udovolji našem zahtjevu, tražit ćemo podatke preko Središta Rijeka! Mislim da bi to bilo u redu s obzirom da se na kraju sezone promijenio pravilnik, govori Mlacović.

Logika čelništva Raba je jednostavna, najavom da nitko neće ispati iz bivše treće i četvrte lige sve se mijenja:

- Ako su se promijenili pravilnici natjecanja u višim ligama, zašto se ne bi mogli promijeniti u županijskoj ligi? Zašto se iz naše lige u višu ligu mogu plasirati samo klubovi s tri prva mjesta, a iz viših liga mogu se plasirati s prvih pet mjesta? Promijenio se cijeli ustroj natjecanja, nije u redu da se na ovakav način popunjavaju lige. Nas u Rabu smeta da se svake godine ništa ne zna do kraja sezone, iza nas stoji lokalna samouprava koja je puno zadnjih godina uložila u infrastrukturu i mlađe kategorije. Postavili smo novu umjetnu travu, napravili smo novu tribinu, renovirali smo svlačionice, postavili smo šest novih reflektora i mislim da zaslužujemo plasman u viši rang. Svake godine neki klubovi ulaze u više lige bez obzira na rezultate. Naš županijski savez godinama luta, nema nikakve smjernice razvoja nogometa u županiji, zaključuje Mlacović.