Zlatko Dalić: Neću se osvrtati na izjave kanadskog izbornika

Četvrtak, 24. studenog 2022. 09:16 Napisao/la  SC

Nismo dali Maroku izgledniju prigodu, ali smo u otvaranju bili prespori i imali premalo dubinskih lopti, kaže izbornik

Zlatko Dalić: Neću se osvrtati na izjave kanadskog izbornika

Zlatko Dalić obratio se novinarima dan nakon utakmice protiv Maroka (0:0):

- Nisam presretan s bodom koji smo osvojili, nije ni ekipa, malo smo razočarani jer želimo više. Dobro je što kao momčad nismo sretni kad igramo neodlučeno. No, kad pogledamo cijelu situaciju igrali smo protiv suparnika koji je bio dobar, organiziran, a opasan je iz tranzicije. Defenzivni dio smo odradili kvalitetno, ali napadački ne, da smo dali gol bilo bi bolje. Nedostajalo nam je više dubinskih lopti i ulazaka u prazan prostor. Moramo bolje, kaže Dalić

- Točno je da smo defenzivan dio dobro odradili, nismo dali Maroku izgledniju prigodu, ali smo u otvaranju bili prespori i imali premalo dubinskih lopti. Je li razlog što je Maroko dobro stajao? Bio je problem u protoku lopte, zato su se više spuštali Modrić i Kovačić, a na Brozoviću se vidjelo da nema utakmica, rijetko sam ga gledao da ima toliko problema, no kvalitetno ga je blokirao En Nesyri. Lopta je išla puno između dva stopera, ali nije išla okomito. Bokovi su zakazali, istrčali su nikad manje. No, Maroko je napravio blok, čekao našu grešku da nas kazni. To su radili izvanredno. Njihova je igra bila dobra, a nama je nedostajalo odlučnosti. I mi smo zakazali, ali je zaslužan i njihov dobar defenzivan nastup. Htjeli smo s Vlašićem dobiti četvrtog veznjaka, no neke stvari nismo radili kako smo planirali, govori Dalić.

Kanada je postala hit prvenstva nakon utakmice protiv Belgije, a euforički kanadski izbornik prostački je motivirao igrače za utakmicu protiv Hrvatske.

- Svatko od nas ima svoj način komunikacije, on se tako izrazio, koliko je to lijepo ne znam. Neću se na to osvrtati, mi moramo na terenu pokazati da smo bolja momčad. Kanada je bila bolja protiv Belgije i trebala je dobiti utakmicu. Napadački je orijentirana, igra visoki presing, nije zabila "penal", a dobila je gol iz kontre. Pokazali su puno više nego na zadnjim utakmicama, morat ćemo igrati jako kvalitetno bolje nego protiv Maroka. Njihovo je pravo da su ambiciozni, da se nadaju, a naše da se pripremamo i pokušano dobiti jer to je naš cilj. Mladi su, poletni i vrlo motivirani jer ovo im je prvo Svjetsko prvenstvo, poručio je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.