Nenad Šoštarić: Ja se nakon poraza od Austrije osjećam jadno

Nedjelja, 12. prosinca 2021. 19:40 Napisao/la  SC
Nenad Šoštarić
Nenad Šoštarić

Hrvatske rukometašice završile su nastup na SP-u porazom (27:23) od Austrije, na kraju su završile na 16. mjestu.

U zadnjoj utakmici hrvatska reprezentacija odigrala je najslabiju utakmicu, nastup na SP-u u Španjolskoj neće imati pamtiti ni po čemu dobrom.

- Odigrali smo izuzetno loše u obrani, bili smo svjesni da će Austrijanke stisnuti vanjske igračice i da će otvoriti krila. Nažalost, naša krila nisu takve kvalitete da mogu raditi razliku, moramo biti svjesni da su prema europskm kriterijima naša krila prosječna. Fulali smo puno zicera, ne može se tako igrati ozbiljna utakmica. U prvom poluvremenu primili smo četiri, pet golova u rekontri, umjesto da dajemo, mi primamo golove. Jadno je kada ovako završite prvenstvo, imam osjećaj da neke igračice nisu došle na utakmicu. Nisu išle do kraja, nisu se bacale na glave. Moramo se svi dobro zamisliti kada govorimo što je naša kvaliteta. Ono što smo ostvarili na EP-u je čudo, a čuda se ne događaju svaki dan. Da bi se onako igralo svi moraju biti na sto posto, ovdje to nismo bili. Sve igračice moraju preuzeti odgovornost, moraju znati da su jake isključivo kada su na sto posto i kada su ekipa. Ispod toga mi smo samo jedna korektna ekipa, ništa više od toga. Ne može se reći da cure danas nisu htjele, ali kao da smo bili smo u pogrešnoj priči. Ja se osjećam jadno, kazao je Nenad Šoštarić.

HRVATSKA: L. Bešen -/-, I. Kapitanović 9/30, T. Pijević 0/6, P. Posavec 0/2, S. Posavec 0/1, L. Kalaus 6/12, K. Ježić 5/6, L. Burić 1/1, A. Šimara 4/5, A. Debelić 0/3, A. Turk 1/2, J.Mamić 2/5, T. Petika 3/8, G. Gudelj -/-, V. Blažević 1/4,

AUSTRIJA: L. Ivančok 13/34, P. Blažek 1/2, A. Hajgato -/-, K. Pandža 4/6, M. Dedić 1/2, J. Schindler 1/2, P. Kovacs 7/10, F. Tomasini 2/4, S. Draguljić -/-, C. Wess -/-, J. Reihert 0/1, K. Dramac 0/3, S. Kaiser 2/3, I. Ivančok 5/9, N. Leitner -/-, N. Neidhart 5/6,

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.