Nenad Šoštarić: Razgovaramo s curama u karanteni, ostavili smo srce na parketu

Srijeda, 08. prosinca 2021. 20:49 Napisao/la  SC
Nenad Šoštarić
Nenad Šoštarić

Hrvatske rukometašice pobijedile su Argentinu (28:22) u prvoj utakmici drugoga kruga natjecanja.

Utakmica je odlučena u završnici, koju su hrvatske rukometašice odigrale na visokoj razini:

- Preživjeli smo crnu rupu, ali u njoj smo bili dok je Ana Debelić bila ozlijeđena. Ona nije mogla igrati desetak minuta i tu smo patili u obrani. Prebrzo smo završavali i napade, a malo su ih gurali i suci s penalima i isključenjima. Trenutak odluke je bio kad smo prvi put poveli u drugom dijelu. U toj priči se utakmica prelomila. Imali smo veliku pomoć golmana i tri vanjske igračice koje su igrale sjajno. Malo iznenađenje za sve je bio ulazak Lare Burić, koja je s krila zabila tri važna gola. Bilo je teško, razgovaramo s curama u karanteni, ali ostavili smo srce na parketu. To smo obećali svima, možemo biti lošiji ili bolji, ali to je jedino što možemo, ostaviti srce na parketu, kazao je izbornik Nenad Šoštarić.

Hrvatska iduću utakmicu igra u petak (20:30) protiv Španjolske.

Ćamila Mičijević, Dora Krsnik i Ivana Dežić su zaražene koronavirusom i trenutno su u karanteni.

- Uz sve te nedaće, ovo je odlično. Teško je igrati bez ukupno pet vanjskih igračica na ovom turniru, ali cure se trude i ja im čestitam. Ovo je ekipa koja ima karakter. S dobrom obranom i dobrim vratarkama, svima će biti teško protiv nas. Samo protiv Brazila smo razočarali obranom, ali sve ostalo smo bili odlični. To je naš zalog za budućnost, obrane, pa kontre i tek onda organizirani napad, zaključio je Šoštarić.

HRVATSKA: Bešen, Kapitanović, Pijević; P.Posavec 2, S.Posavec 8, L.Kalaus 3, Ježić 4, Burić 3, Šimara 1, Debelić 3, Turk, Mamić, Petika, Gudelj, Blažević 4

ARGENTINA: Carratu, Rosalez; Urban Medel 2, Pizzo 1, Garcia 1, Campigli, Mendoza 5, Rosalez, Gavilan, Mena 1, Cavo 5, Sans, Gandulfo 1, Karsten 3, Casasola 2, Dalle Crode 1, Ojea Cristino

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.