Nenad Šoštarić: Sudački kriterij je bio takav da su Mičijevićku mogle ubiti

Četvrtak, 02. prosinca 2021. 21:45 Napisao/la  SC

Odigrali smo lošu obranu i to je glavni razlog ovakvog poraza. Čitavo vrijeme govorimo jedno te isto, obrana je ključ svega, kaže izbornik ženske reprezentacije

Nenad Šoštarić
Nenad Šoštarić

Hrvatske rukometašice nastup na SP-u otvorile su porazom 25:30 (12:18) od Brazila.

Loša igra u prvom dijelu utakmice (12:18) nije se mogla ispraviti u nastavku, iako ni u drugom poluvremenu nije bilo baš jako dobro.

- Odigrali smo lošu obranu i to je glavni razlog ovakvog poraza. Čitavo vrijeme govorimo jedno te isto, obrana je ključ svega. Ali ako nam netko zabije 30 golova, jasno je da ne možemo pobijediti. Primili smo 18 golova u prvom poluvremenu, a to je jako loše. U drugom su poluvremenu cure dale sve od sebe i uspjeli smo to ublažiti. Ali sve ukupno smo promašili puno zicera, puno previše, rekao je izbornik Nenad Šoštarić prije nego što je naglasio sljedeće:

- Ne želim pričati o kriteriju suđenja, to je za neke druge ljude, mi moramo gledati kako mi igramo, ali moram ovo reći. Ja u životu ovako nešto nisam vidio, a bavim se profesionalno ovime 30 godina. Nisam, recimo, vidio da se za jedan normalan rukometni faul daje isključenje u 30. sekundi utakmice!? Ja to u životu nisam vidio i tu se već uvlači strah među naše igračice kako dalje igrati obranu. Iz toga onda dolazi i strah u napadu. Suci su nas kastrirali sa svojim odlukama, i bilo je jasno da ne možemo igrati svoju, agresivnu i pravu obranu. To što smo pokazali u drugom dijelu pokazuje da možemo i moramo gledati naprijed. Osnovni cilj je proći u sljedeću fazu, pripremit ćemo se za Paragvaj i to nam je sada glavni fokus. Znamo da naša 6:0 obrana mora biti gusta, to je ovo što smo igrali na kraju. Pa mi smo u prvom poluvremenu primili samo dva gola s vanjskih pozicija, falila je gustoća. Ali kažem, sudački kriterij je bio takav da su u nekim fazama utakmice Mičijevićku mogle ubiti, ali isključenja nije bilo, zaključio je Šoštarić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.