PREMIJER LIGA ZA PRVAKA

Zamet i PPD Zagreb upriličili rukometnu feštu

Utorak, 10. svibnja 2016. 20:40 Napisao  Patrik Mršnik

Zaostali susret 5. kola: Zamet - PPD Zagreb 26:37 (12:18)

Premijer liga rukometaša - Liga za prvaka, zaostali susret 5. kola

ZAMET - PPD ZAGREB 26:37 (12:18)

Centar Zamet. Gledatelja 1.000

Suci: Matija Gubica i Boris Milošević (oba Osijek). Nadzornik: Damir Sarajlić (Zagreb)

ZAMET: Đurica, Martinović 1 (1), Uzelac, Lončarić 2, Tubić 3, Stojanović 2, Glavaš 4 (2), Kovačević 3, Golik 2, Jelušić 6, Slavić, Grozdek 1, Majić, Begić 2, Miličević

PPD ZAGREB: Mihić 5, Sabljić, Vujić 6, Kontrec 3, Šprem 3, Stevanović, Šebetić 7, Ivić, Raković 3, Horvat 1, Šušnja 2, Valčić, Mandalinić 6 (1), Vrdoljak, Kovačević, Pavlović 1

Sedmerci: Zamet 3 (3), PPD Zagreb 2 (1)

Isključenja: Zamet 6 minuta, PPD Zagreb 4 minute

U zaostalom susretu petoga kola Premijer lige za rukometnog prvaka Hrvatske u muškoj konkurenciji upriličena je fešta rukometa na Zametu. Domaći su pred oko tisuću gledatelja izgubili od PPD-a Zagreb rezultatom 26:37 i na taj način ubilježili petu izgubljenu utakmicu u borbi najboljih momčadi hrvatskog rukometa.

Tako glasi činjenično stanje nakon gostovanja izabranika Veselina Vujovića u Rijeci, ali priča ima mnogo dublje konotacije. Profitirao je riječki rukomet dugoročno od današnje utakmice, mlade snage Zameta iskazale su se i predstavile u odličnom svjetlu pod riječkim reflektorima.

Dokaz tome je činjenica da je mlado desno krilo, Patrik Martinović (2000. godište!) bez trzaja pogodilo sedmerac u 49. minuti i nadmudrilo reprezentativnog vratara Ivana Stevanovića. Martinović je riječkog vratara sa zagrebačkom adresom do tada vjerojatno vidio samo na televiziji!

Isto se može reći i za ostale poletarce u Zametovim redovima. Posebno se svidio Filip Begić (1998.). Kažu da taj vanjski igrač iz Gospića ima top u svojoj desnoj ruci, što je i pokazao u dva navrata kroz drugo poluvrijeme. Ništa manje zadivljujuću predstavu nije prezentirao Noa Tubić. Lijevo krilo igra bez sportskog respekta i zabija golove na redovnoj bazi. Triput bio strijelac.

Što se rezultatske utrke tiče, Zamet je vodio u prvih šest minuta utakmice kada se gosti prvi puta sele u prednju poziciju (3:4). Zanimljiv je podatak da je do 12. minute već bilo 4:7, a da je do tada sve riječke golove izvana postigao Petar Jelušić. Zametova obrana u načelu nije mogla parirati vanjskoj liniji u sastavu Šebetić - Mandalinić - Vujić, a svoje iz kontri pogađali Kontrec, Raković i Mihić.

U pojedinim sekvencama utakmice Zagrebaši su izgledali kao da su u Rijeku došli odraditi trening, ali znalo je biti i posebno uzbudljivo. Posebice u već spominjanoj 49. minuti. Tada je Marin Đurica obranio sedmerac Stipi Mandaliniću, a rezultat je bio 23:28.

Dakle, moglo se ući u neizvjesnu završnicu, Zamet je imao dvije prilike za smanjenje na -4, ali se Bojan Lončarić prvo poskliznuo u fazi napada, a u akciji potom njegova lopta nije našla pivota na crti.

Publika je uživala, među uzvanicima su bili i Zametski zvončari, rukometna mladež iz Rijeke, Opatije, Omišlja...

Bio je to ambijent kakav dolikuje utakmici između riječke i zagrebačke rukometne institucije.

Fotogalerija Lario Tus

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.