Hrvatski rukometaši u trećoj jakosnoj skupini ždrijeba za Europsko prvenstvo

Ponedjeljak, 01. svibnja 2023. 15:40 Napisao/la  SC
Veron Načinović
Veron Načinović

Hrvatska muška rukometna reprezentacija smještena je u treću jakosnu skupinu ždrijeba za Europsko prvenstvo 2024., koji će biti održan 10. svibnja (17.45 sati) u Duesseldorfu. 

Domaćin Europskog prvenstva je Njemačka, a turnir sa 24 reprezentacije bit će odigran od 10. do 28. siječnja sljedeće godine. 

U treću jakosnu skupinu, uz Hrvatsku, smještene su još reprezentacije Bosne i Hercegovine, Poljske, Češke, Srbije i Sjeverne Makedonije te su to momčadi s kojima se izabranici Gorana Perkovca neće moći susresti u prvom krugu natjecanja.

U prvu jakosnu skupinu smještene su Švedska, Španjolska, Danska, Francuska, Norveška i Island. U drugoj "posudi" će biti Njemačka, Nizozemska (osvajač prvog mjesta u kvalifikacijskoj skupini u kojoj je Hrvatska bila druga), Slovenija, Mađarska, Portugal i Austrija, a u četvrtu su smještene Švicarska, Rumunjska, Crna Gora, Grčka, Gruzija i Farski Otoci.
 
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.