SNJEŽNA KRALJICA Dvije skijašice i šest skijaša predstavljaju hrvatsko skijanje

Četvrtak, 02. siječnja 2020. 17:37 Napisao/la  SC
Ida Štimac
Ida Štimac

 Ljubitelji zimskih sportova i alpskog skijanja i ove će godine moći uživati u nastupima najboljih svjetskih slalomašica i slalomaša koji će Zagreb ugostiti na utrkama Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2020., a na startu na Sljemenu u novom nas desetljeću očekuje čak osam hrvatskih predstavnika.

U ženskoj slalomskoj utrci u subotu, 4. siječnja, Hrvatsku će predstavljati nade hrvatskog skijanja, Leona Popović i Ida Štimac.

Leoni Popović ovo će biti treći nastup na Snježnoj kraljici, a utrku na Sljemenu najavila je sjajnim rezultatom i osvojenim prvim bodovima u slalomu u austrijskom Lienzu prošle nedjelje.

Peti put u karijeri izborila je drugu vožnju na utrkama Svjetskog skijaškog kupa ina kraju završila na 26. mjestu.

Ida Štimac upravo je na Snježnoj kraljici prije dvije godine debitirala u Svjetskom skijaškom kupu, a nakon lanjske ozljede koljena ove se godine vratila na stazu i na Sljemenu će nastupiti po drugi put.

Uz fantastičnu podršku navijača, na koju zasigurno mogu računati, naše skijašice imaju priliku ostvariti rezultate karijere.

Dan kasnije, u nedjelju, 5. siječnja sljemenski će Crveni spust u muškoj konkurenciji voziti šest hrvatskih predstavnika, a time će se, kao i prošle godine, u potpunosti iskoristiti kvota od šest skijaša za domaće utrke.

Istok Rodeš, Elias Kolega i Matej Vidović pokušat će ponoviti sjajne rezultate s prošlogodišnje Snježne kraljice, kada su sva trojica završila među 20 najboljih i osvojili bodove u Svjetskom skijaškom kupu.

Istok Rodeš ostvario je najbolji rezultat, plasiravši se na sedmo mjesto, čime je ponovio rezultat karijere i tada najavio sjajnu skijašku karijeru.

Uznjih će se niz sljemensku stazu ponovno spustitii Filip Zubčić, Samuel Kolega te Leon Nikić.

Navijači od hrvatskih skijašas pravom mogu očekivati borbu za vodeće pozicije na ovogodišnjim utrkama Snježne kraljice, što daju nagovijestiti odličnom formom i zapaženim rezultatima ove sezone.

Na slalomskoj utrci Svjetskoga kupa u finskom Leviju čak su trojica naših skijaša završila među prvih 20 natjecatelja - Istok Rodeš kao 14., Filip Zubčić 16., a Elias Kolega 19.

Odlične rezultate nastavili su i na utrci slaloma u francuskom Val d'Iseru, gdje su Elias Kolega (15.), Matej Vidović(20.) i Istok Rodeš(25.)osvojili nove bodove u Svjetskom skijaškom kupu.

Uz odlične rezultate u slalomu Filip Zubčić završio je dvije utrke veleslaloma među prvih 10 skijaša i pokazao odličnu formu u tehničkim disciplinama.

Osim hrvatskih predstavnika, publika na Sljemenu moći će ponovno pratiti nastupe najboljih u svijetu skijanja.

Čudesni Austrijanac, jedan od najboljih skijaša svih vremena i peterostruki pobjednik Snježne kraljice, Marcel Hirscher, objavio je kraj skijaške karijere i šokirao ljubitelje alpskog skijanja.

Tako se ove godine iščekuje novi sljemenski kralj, a kao najveći favoriti nameću se Norvežanin Henrik Kristoffersen, Šveđanin Andre Myhrer i Francuz Alexis Pinturault, koji su ove godine vodeći u poretku slaloma Svjetskog skijaškog kupa.

U ženskoj konkurenciji titulu Snježne kraljice pokušat će po peti put osvojiti Mikaela Shiffrin i izdvojiti se na vrhu ljestvice po broju osvojenih naslova.

Sjajna Amerikanka i ove je sezone u odličnoj formi te vodeća u ukupnom poretku i poretku slaloma Svjetskog skijaškog kupa.

Uz Shiffrin u borbi za postolje i vodeće mjesto svakako će biti Slovakinja Petra Vlhova te Švicarka Michelle Gisin, koje ove sezone odlično voze slalomske utrke i ostvaruju vrhunske rezultate.

Ženska slalomska utrka na rasporedu je u subotu, 4. siječnja.

Start prve vožnje jeu 13, a druge u 16.15 sati.

Muški slalom održavase u nedjelju, 5. siječnja, s početkom prve vožnje u 14.15, a druge u 17.40 sati.

Ulaznice za žensku utrku dostupne su po cijeni od 30 kuna za odraslei 15 kuna za djecu od 7 do 15 godina, dok za mušku utrku one iznose 50 kuna za odrasle i 25 kuna za djecu.

Cijena paketa ulaznica za obje utrke za odrasle iznosi 60 kuna, a za djecu 30 kuna.

Za djecu do sedam godina u pratnji roditelja ulaz je besplatan.

U cijenu ulaznica uključeni su prijevoz na Sljeme, nastup DJ-a, hrvatska navijačka zastavica te besplatna hrana i piće, po čemu je Sljeme jedinstveno u svijetu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.