Ivica Kostelić vodeće slalomaše usporedio sa stadom ovaca

Ponedjeljak, 22. veljače 2021. 11:14 Napisao/la  SC
Ivica Kostelić vodeće slalomaše usporedio sa stadom ovaca

Ivica Kostelić žestoko je reagirao nakon slaloma na završenom Svjetskom prvenstvu u Cortini d'Ampezzo!

Najbolji hrvatski skijaš svih vremena na društvenim mrežama kritizirao je FIS zbog druge vožnje.

Kao što je poznato, FIS je donio odluku da druga vožnja starta od 15., a ne od 30. pozicije kako je to uobičajeno u Svjetskom kupu.

Razlog je bila loša kvaliteta staze zbog visokih temperatura čime se pogodovalo bolje plasiranima u prvoj vožnji.

Kostelić je na svom Instagram profilu objavio fotografiju stada ovaca uz sljedeći tekst:

- Gdje ste sada svi vi "borci za slobodu" koji zagovarate pravednost u našem sportu? Gdje si sada @fisalpine? Zašto ne istupite i prestanete saginjati leđa pred interesima trulih? Ali iznad svega, gdje ste vi najbolji slalomaši? Zar se bojite govoriti pred nepobitnom nepravdom? Vi, koji se kunete u pravednost iznad svega? Vaša šutnja podupire ovu nepravdu koja je učinjena vašim kolegama skijašima, posebno mlađima, čije su šanse za poštenu borbu unaprijed izbrisane ovom odlukom. Mi ovdje tražimo šampione - ima li ijedan takav među vama? Snaga se izražava velikodušnošću! Nepravda je put slabih! I nikad nemojte zaboraviti - najveća su zla zasnovana na nasilju nekolicine i šutnji mnogih. Govorite sada ili nikad više ne govorite o pravednosti, napisao je Kostelić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.