SP 2021 Filip Zubčić četvrti u veleslalomu, Mathieu Faivre doskijao do drugog zlata

Petak, 19. veljače 2021. 14:49 Napisao/la  SC

Svoje drugo zlato u Cortini osvojio je Francuz Mathieu Faivre, pobjednik i paralelnog veleslaloma, Filip Zubčić za pobjednikom je zaostao za 1.59 sekundi

Filip Zubčić
Filip Zubčić

Filip Zubčić osvojio je četvrto mjesto u veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u Cortini d'Ampezzo!

Najbolji hrvatski skijaš bio je jedanaesti nakon prve vožnje, ali se sjajnom drugom vožnjom na zahtjevnoj stazi sasvim primakao pobjedničkom postolju.

Na žalost, velika pogreška iz prve voženje, na kraju mu je odnijela prigodu da u svom drugom nastupu na Svjetskom prvenstvu uzme i drugu medalju.

Zlato je osvojio Francuz Mathieu Faivre, koji je utrku okončao nakon 2:37.25 minuta, Filip Zubčić je za pobjednikom u konačnici zaostao za 1.59 sekundi.

Faivre je Francuskoj donio prvo zlato u veleslalomu nakon 53 godine.

Drugo mjesto pripalo je Talijanu Luci de Aliprandiniju sa 63 stotinke sekunde zaostatka za pobjednikom, treći je bio Austrijanac Marco Schwarz sa 87 sekundi zaostatka.

Faivreu je ovo drugo zlato u Cortini, prvo je osvojio pobijedivši u finalu paralelnog veleslaloma našega Filipa Zubčića.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.