Braća Sinković poraženi od aktualnih svjetskih prvaka, predstoji repesaž

Petak, 12. travnja 2024. 12:24 Napisao/la  SC
Braća Sinković poraženi od aktualnih svjetskih prvaka, predstoji repesaž

Hrvatski veslači Martin i Valent Sinković započeli su svoj povratak na međunarodnu veslačku scenu sudjelovanjem u kvalifikacijskoj utrci Svjetskog kupa koji se održava u talijanskom Vareseu.

Unatoč snažnoj izvedbi, drugo mjesto s vremenom 06:37.05 nije bilo dovoljno za direktan plasman u finale, koje su osigurali prvoplasirani Švicarci s vremenom 06:33.32.

Švicarska posada, aktualni prvaci sa Svjetskog prvenstva u Beogradu, pokazali su izvrsnu formu, dok su Martin i Valent Sinković zaostali za 3.73 sekunde.

Treće mjesto osvojila je posada Italije s 5.51 sekunde zaostatka za vodećima.

- Pobijedili su nas aktualni svjetski prvaci. Dobro je za početak sezone, definitivno nam nedostaje još brzine i tempa. Znamo na čemu trebamo raditi, sutra je repesaž i odmah ćemo pokušati popraviti neke stvari, rekao je Valent Sinković

- Došli smo vidjeti gdje smo, već sada znamo otprilike. Isto tako znamo gdje nam je mjesto za napredak i idemo dalje raditi, dodao je Martin Sinković

Repesaž, koji će se održati sutra, 13. travnja u 10:35 sati, pružit će braći Sinković još jednu priliku za ulazak u A finale.

Ovaj Svjetski kup u Vareseu, koji okuplja više od 450 sportaša iz 34 zemlje, predstavlja prvi veliki test ove olimpijske sezone, s obzirom na to da je do Olimpijskih igara u Parizu 2024. preostalo manje od 110 dana.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.