Braća Sinković osvojili srebra na Svjetskom prvenstvu u Beogradu

Nedjelja, 10. rujna 2023. 14:34 Napisao/la  SC
Braća Sinković osvojili srebra na Svjetskom prvenstvu u Beogradu

Na Svjetskom prvenstvu u Beogradu osvojili su srebrnu medalju, ukupno devetu u karijeri na Svjetskim prvenstvima od čega je 6 zlatnih, dvije srebrne i jedna brončana.

U cilj su ušli s vremenom 6:12.44 zaostavši za posadom Nizozemske više od 3 sekunde.

Nizozemci Melvin Twellaar i Stefan Broening kontrolirali su utrku od samog početka i osvojili zlatnu medalju s vremenom 06:09.19 dok su brončanu medalju osvojili Irci, Daire Lynch i Philip Doyle s vremenom 6:13.41.

- Bilo je izrazito teško, ali dali smo sve od sebe i zadovoljni smo kako je prošlo. Nismo naviknuli na druga mjesta, ali Nizozemci su stvarno ovaj put bili bolji. Čestitamo im i skidamo kapu! Oni su putokaz kako se radi i radit ćemo još bolje da ih probamo pobijediti, rekao je Martin Sinković.

- Drugo mjesto na svijetu! Odveslali smo svoj maksimum i moram reći da smo zadovoljni. Nizozemci su bili bolji danas, pokazali su klasu tijekom cijelog prvenstva i čestitamo im. Idemo se prvo odmoriti, a onda još jače raditi i pokušati to okrenuti za Olimpijske igre, kazao je Valent Sinković.

Martin i Valent su plasmanom u finale Svjetskog prvenstva Braća Sinković osigurali nastup na Olimpijskim igrama u Parizu iduće godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.