DVIJE UTAKMICE PROTIV GRČKE Vaterpolisti i košarkaši na europskim prvenstvima igraju protiv Grka

Petak, 02. rujna 2022. 09:54 Napisao/la  SC

U prvoj utakmici igramo protiv jedne od atletski najdominantnijih ekipa u Europi, kaže Bojan Bogdanović

Vaterpolisti i košarkaši na europskim prvenstvima igraju protiv Grka

Danas dvije hvatske reprezentacije na europskim prvenstvima igraju protiv grčkih reprezentacija: vaterpolisti igraju protiv Grčke utakmicu koja će odrediti poredak uoči nastavka natjecanja, košarkaši protiv Grčke igraju prvu utakmicu na Eurobasketu.

- Moramo se boriti do daske. Radili smo na pripremama, da tako kažem, baš krvavo, jer u igri je ključ svega obrambena komponenta. Samo tako možemo sebi priuštiti luksuz da se ne realizira poneki napad s igračem više. Ovo što smo do sada izveli, u fantastičnom ozračju Spaladiuma, tek je početak. Mi o Grcima, kao i oni o nama, znamo sve, čeka nas trenutno najbitnija utakmica, pobjeda nam donosi mogućnost predaha do četvrtfinala, a onda stižemo nadomak borba za medalje, kazao je izbornik Ivica Tucak.

Za prvo mjesto Hrvatskoj odgovara i remi s Grcima, Hrvatska bi se time izravno plasirala u četvrtfinalu, koje je na rasporedu u utorak, 6. rujna.

U slučaju da Hrvatska bude druga u skupini, prvo bi morala igrati osminu finala, a onda bi u četvrtfinalu vjerojatno igrala protiv svjetskih prvaka Španjolaca.

Utakmica se igra od 20.30 uz izravni prijenos na HTV2.

Hrvatski košarkaški protiv Grčke igraju utakmicu koja će naslutiti njihove mogućnosti:

- Dobro smo se spremali, imali smo i dobrih par zadnjih treninga, a i došli smo u Milano dan ranije od ostalih ekipa. U prvoj utakmici igramo protiv jedne od atletski najdominantnijih ekipa u Europi, tu je i Giannis Antetokounmpo koji je već par puta bio MVP NBA lige, dosta se spušta i na peticu i dosta preuzimaju s njim, tako da su jako nezgodni, ali mislim da primarno trebamo zatvoriti njihovu tranziciju, svesti ih na neku sporiju igru i uvesti u naš tempo da bismo imali izgleda protiv njih, kazao je Bojan Bogdanović.

Obrana na Giannisu Antetokounmpu je ključ za uspjeh:

- U posljednjih nekoliko godina on je jedan od najdominantnijih igrača u NBA, tako da ne postoji neka određena obrana protiv njega, bit će to trud cijele ekipe. Čak i u europskoj košarci on igra svih 5 pozicija, tako da će biti različitih kombinacija i svih nas pet na terenu ćemo raditi zajedno da ga usporimo. Mislim da im igra ovisi o Kostasu Sloukasu i Nicku Calathesu koji su u posljednjih desetak godina jedni od najboljih playmakera u Europi. Calathes je tu da razigra ostale, a Sloukas je jako dobar u picku i šutu, tako da će nam i oni odvlačiti dosta pozornosti kroz pick and roll. Opet, imate još dosta dobrih igrača koji igraju već dugi niz godina i osvojili su par Euroliga, kao što je to na primjer Papanikolaou. Sve u svemu, vrlo kompletna momčad, zaključuje Bogdanović.

Utakmice se igra od 17 sati uz izravne prijenose na Sportklubu i HTV2.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.