Tko je favorit u dvoboju Nizozemske i Hrvatske u Ligi nacija?

Subota, 10. lipnja 2023. 18:53 Napisao/la  SC

Iako kladionice daju prednost domaćinu u utakmici koja će se odigrati 14. lipnja na stadionu De Kuip u Rotterdamu, Hrvatska definitivno nije bez izgleda za plasman u veliko finale Lige nacija

Tko je favorit u dvoboju Nizozemske i Hrvatske u Ligi nacija?

Klupskoj nogometnoj sezoni došao je kraj, a reprezentacije se uskoro ponovo vraćaju na scenu. Za Hrvatsku je to važna vijest, jer naša izabrana vrsta u lipnju će loviti prvi trofej u svojoj povijesti.

Radi se o završnici Lige nacija, u kojoj osim Hrvatske još sudjeluju domaćin Nizozemska, kao i Španjolska te Italija. Momčad Zlatka Dalića igra u polufinalu 14. lipnja protiv Nizozemaca, a u slučaju da prođe dalje čeka je veliko finale 18. lipnja, protiv pobjednika drugog okršaja.

Sve su to suparnici s kojima su naši pregršt puta dosad igrali i imaju uglavnom pozitivna iskustva. Posebno to vrijedi za velika natjecanja, na kojima su Nizozemcima uzeli broncu 1998. godine na SP-u u Francuskoj, a Talijane svladali 2002. na SP-u u Južnoj Koreji i Japanu, dok su Španjolci pali 2016. godine na Euru u Francuskoj.

Drugim riječima, Hrvatska igra s reprezentacijama s kojima ima uglavnom pozitivna iskustva na velikoj pozornici. Ipak, kladionice našu momčad ne vide kao glavnog favorita za osvajanje zlata.

Prednost Nizozemskoj u Rotterdamu

Vodeće kladionice u Hrvatskoj već mjesecima nude mogućnost klađenja na dvoboj naše reprezentacije protiv Nizozemske, 14. lipnja na stadionu De Kuip u Rotterdamu. Koje od njih nude najbolje kvote i isplative bonuse možete uvijek provjeriti na portalu Rizik, specijaliziranom za praćenje novosti iz svijeta igara na sreću.

Uglavnom, kvota na pobjedu Hrvatske u regularnom dijelu utakmice kreće se između 3.60 i 4.00, dok je na Nizozemcima samo 2.00, unatoč tome što su naši dogurali dalje od svog suparnika na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Dobru kvotu ulovit ćete i ako se kladite na prolazak dalje naše reprezentacije, jer tečaj se kreće oko 2.40, što je sasvim pristojno, kad uzmemo u obzir nedavne rezultate Hrvatske u utakmicama koje bi odlazile u produžetak.

Sportske kladionice  vam nude i prilično dobre koeficijente ako se kladite da će oba tima dati gol, oko 1.90, što je sasvim moguće kad znamo da Nizozemci igraju prilično otvoreno i pritom ostavljaju dosta prostora suparniku da povremeno zaprijeti iz kontri.

Ako se pak odlučite kladiti da će pasti 3 ili više gola kvote su također primamljive, iznad 2.15, što je još jedan scenarij koji je moguće zamisliti u ovom dvoboju.

Pa bilo da ste potpuni početnik u klađenju ili iskusan igrač, svakako se Hrvatska čini kao isplativija opcija u ovom susretu, na temelju postavljenih kvota. Pogotovo kad znamo da Nizozemaca nije bilo u nogometnom vrhu još tamo od Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine, a na neka velika natjecanja čak se nisu uspjeli ni kvalificirati.

O pobjedniku će odlučivati nijanse

Kao što je to bio slučaj u prethodnim važnim utakmicama hrvatske reprezentacije, dvoboj s Nizozemskom u Rotterdamu mogao bi biti izuzetno tijesan.

Naime, trenutno su u Europi razlike između najboljih desetak nogometnih reprezentacija zaista minimalne. Jedan trenutak može odlučiti pobjednika pa će koncentracija i mentalna snaga imati presudnu ulogu u našoj utakmici, ali i u onoj između Španjolske i Italije.

Svejedno, kladionice su odlučile dati opipljivu prednost Nizozemskoj, najvjerojatnije zato što je domaćin. Zaljubljenici u nogomet imaju pak drukčije mišljenje pa ćemo vidjeti tko je u pravu.

U svakom slučaju, nakon osvojenih medalja na posljednja dva Svjetska prvenstva, veselimo se još jednom gledati Hrvatsku protiv najboljih na svijetu. Uz malo sreće, Liga nacija može postati prvi trofej u povijesti naše izabrane vrste. No, čak i ako naši ne uspiju u svom naumu, već plasman među četiri najbolje reprezentacije u Europi je definitivno velika stvar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.