POPUŠTANJE MJERA

Dopušteno je treniranje, nema kontakta i nema natjecanja

Petak, 26. veljače 2021. 12:45 Napisao/la  SC
Dvorana mladosti
Dvorana mladosti

Nacionalni stožer civilne zaštite jučer je na konferenciji za novinare predstavio na koji će se način provesti popuštanje mjera vezanih uz sportske aktivnosti.

Dakle, od 1. ožujka dvorane će napokon otvoriti svoja vrata svima i bez iznimaka, ali i dalje neće biti moguće odvijati natjecanja, niti trenirati na način na koji bi to mnogi sportaši željeli, mogli, htjeli.

Prema novim mjerama dopušteno je trenirati, ali bez kontakta među sportašima, dvorane će se morati redovito provjetravati i u svim dvoranama morat će biti izvješena obavijest da na dvadeset četvornih metara prostora može boraviti samo jedna osoba.

Neće biti korištenja svlačionica, a ako je korištenje svlačionica baš nužno onda niti u jednom trenutku u svlačionici ne smiju biti više od dvije osobe istodobno.

Nošenje maske obavezno je prilikom ulaska i izlaska iz dvorane.

- Dopušteni su treninzi bez kontakta među sportašima. Treninzi su, dakle, dopušteni, ali da se radi na kondiciji, pojasnio je ministar Davor Božinović, šef Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Mjere je dodatno komentirao i Krunoslav Capak.

- Trenirati se mogu beskontaktni sportovi, ekipni sportovi treninge mogu provoditi na način da se radi na kondiciji, bez kontakta. Dakle, košarkaši mogu voditi loptu i pucati na koš, ali ne smiju igrati utakmicu. Trenirati se može, vještine i kondicija mogu se steći i bez da dođe do kontakta. Sve je moguće, osim da dođe do kontakta. Moguće je igrati tenis, stolni tenis, ali kontaktni sportovi ne mogu se igrati. Mogu se trenirati, pojasnio je Capak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.