POI Tokio: Ivan Katanušić osvojio srebro u bacanju diska

Četvrtak, 02. rujna 2021. 14:35 Napisao/la  SC

Hrvatski paraatletičar Ivan Katanušić osvojio je srebrnu medalju u bacanju diska na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Katanušić je nastupio u kategoriji F64, odnosno atletičara s potkoljeničnom amputacijom, a medalju je osvojio bacivši disk do 55,06 metara.

Hrvatskoj paraolimpijskoj reprezentaciji u Tokiju Katanušić je najvećim uspjehom u karijeri donio drugu medalju, ukupno je to 22. hrvatska medalja na Paraolimpijskim igrama.

Prvu medalju za Hrvatsku osvojila je legendarna Milka Milinković 1992. godine u Barceloni.

Natjecanje u bacanju diska je održano na rubu regularnosti po jakoj kiši koja je neumorno padala tijekom cijele večeri pa su atletičari više vremena trošili na brisanje bacališta nego na koncentraciju uoči bacanja.

- U ovaj trenutak je stalo pet godina krvi, znoja, suza, upale išijasa, loma noge, upale slijepog crijeva, operacije zgloba, sastavljana ligamenata. I još kada sam vidio ovo vrijeme. Rekao sam treneru ili ću danas "poginuti" i osvojiti medalju ili je za mene kraj sporta. Ne bih se predao pa da je padalo još jače, rekao je Ivan Katanušić.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.