Garry Kasparov: Danas Ukrajina, sutra će Putin doći k vama!

Srijeda, 09. ožujka 2022. 15:52 Napisao/la  SC
Garry Kasparov
Garry Kasparov

 Garry Kasparov poznat je kao žestoki kritičar režima Vladimira Putina.

Kasparov je nekoliko putua uhićen u Rusiji, odavno živi u SAD zbog toga što je u Rusiji postao nepoželjan:

- Zabranite sve elemente Putinove globalne propagandne mašine. Isključite ih, zatvorite ih, pošaljite kući. Prestanite pomagati diktatoru da širi laži i mržnju. On je pripremio ovu invaziju pred očima cijelog svijeta. On je u ratu sa slobodnim svijetom. Ovo je treći svjetski rat i on uveliko traje. Ovo još nije rat između NATO-a i Putina, ali suočeni smo s egzistencijalnom prijetnjom našoj civilizaciji. Za Putina je Ukrajina isto što i Poljska za Staljina. Ne priznaje Ukrajinu kao državu i neće stati dok je ne unište kao suverenu zemlju. Ovdje nema pregovora. Danas Ukrajina, sutra će doći vama, napisao je 59-godišnji Kasparov.

Kasparov za Putina nikada nije bio Rus, nego pola Židov i pola Armenac, koji je rođen u Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana.

U Moskvu je Kasparov došao 1990. godine, s 22 godine 1985. godine postao je najmlađi svjetski prvak u šahu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.