Pogledajte kako su orke napale brod tijekom regate The Ocean Race Sprint

Petak, 23. lipnja 2023. 15:14 Napisao/la  SC
Pogledajte kako su orke napale brod tijekom regate The Ocean Race Sprint

Posada broda JAJO doživjela je neugodni napad orki tijekom regate The Ocean Race Sprint.

- Prije 20 minuta udarile su nas orke, tri kita ubojice došla su pravo na nas i počela udarati o kormila. Nevjerojatno je vidjeti kitove ubojice, prekrasne životinje, ali bilo je opasno za nas. Skinuli smo jedra i usporili brod što je brže moguće. Srećom, nakon nekoliko napada orke su nestale, bio je to zastrašujući trenutak, priznao je nakon incidenta skiper Jelmer van Beek.

Napad se dogodio u Atlantskom oceanu zapadno od Gibraltara, isto je područje postalo poznato pod napadima kitova ubojica na brodove, jedinka ili skupina kitova ubojica opetovano udara u trup, kobilicu ili kormilo.

U nekim slučajevima brodovi su pretrpjeli značajnu štetu, posada broda JAJO imala je sreću da je strah bio najveća šteta.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.